Wethouders nemen nieuwe duofiets feestelijk in gebruik

Gepubliceerd op:09-06-2023

Plein1 en Fietsmaatjes Zuid-Kennemerland hebben hun ‘fietspark’ uitgebreid. Vanaf vandaag kunnen fietsmaatjes met een spiksplinternieuwe elektrische duofiets op pad. Wethouders Sam Meerhoff en Arianne de Wit hebben de fiets vandaag feestelijk in gebruik genomen.

“Met deze nieuwste aanwinst kunnen mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen er toch met de fiets op uit. Dat maakt de bewegingsvrijheid groter en draagt bij aan de levenskwaliteit. En samen op een fiets is nog leuk bovendien!” aldus de wethouders Sam Meerhoff en Arianne de Wit.

Waardevolle samenwerking

Plein1 en Fietsmaatjes Zuid-Kennemerland hebben al jaren een waardevolle samenwerking. Samen hebben ze het geld bij elkaar gebracht om een nieuwe duofiets aan te kunnen schaffen. Plein1 en Fietsmaatjes ontvingen hiervoor onder andere bijdragen van SportSupport en Meerwinkel, de kringloopwinkel voor Haarlemmermeer en omgeving.

Duofiets: plezier voor twee

De duofiets is een fiets voor twee personen met elektrische trapondersteuning. Inwoners van Heemstede kunnen met een lidmaatschap van Fietsmaatjes Zuid-Kennemerland de fiets lenen. En zo op pad met een vrijwilliger of iemand uit de eigen omgeving.

Meer informatie over de duofiets en het reserveren van de fiets

Fietsmaatjes Zuid-Kennemerland:

fietsmaatjeszuidkennemerland.nl

info@fietsmaatjeszuidkennemerland.nl

 

WIJ Heemstede:

023-528 85 10