Uitgelezen dag voor Moestuinmarkt Kom In Mijn Tuin

Gepubliceerd op:19-05-2023

Het zonnetje liet afgelopen zaterdag 13 mei uitgebreid zijn brede glimlach zien. Daardoor werd het een uitgelezen dag voor de Moestuinmarkt van Kom In Mijn Tuin (KIMT), die traditiegetrouw weer op veel liefhebbers met groene vingers kon rekenen. Er gingen aardig wat moestuinplantjes over en weer bij de kraampjes. Van sla, tomaten, tot boontjes en dergelijke.

De kersverse onderscheiden Ridder van Oranje Nassau Mik van der Bor had het druk met haar vele vrijwilligers. Met andere woorden: er gaat in de moestuintjes aardig wat geplant worden en naar alle waarschijnlijkheid ook flink daarna geoogst worden. Met de uit de pan rijzende prijzen van groenten en fruit is zo’n moestuin natuurlijk een prachtig zelfvoorzienend projectje voor velen, misschien mag je het zelfs een noodzaak noemen. En nog leuk om te doen, je eigen biologische groenten zien opgroeien. Er was zelfs een kraam met schapenwol.

Naast de moestuinplantjes, was er veel aanwezig voor de inwendige mens. Er waren zelfgebakken taarten en er was koffie thee en limonade. Tevens was eraan de kids gedacht, die bloemzaadbolletjes konden maken. Altijd wat te doen bij KIMT!

Uit Heemstder.nl door Bart Jonker.

Foto: Een drukte van belang op Moestuinmarkt van KIMT. Foto: Bart Jonker.