Première ‘Heemsteder Serenade’ tijdens jubileumconcert SBH op 23 oktober

Gepubliceerd op:14-10-2022

Redactie Heemsteder: In mei van dit jaar vond ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Symfonisch Blaasorkest Heemstede (SBH) het ‘Havenconcert’ plaats in Heemstede. Dat was zo succesvol dat hiermee voor het SBH een nieuwe traditie geboren lijkt te zijn.

De afsluiting van het jubileumjaar zal een feestelijk concert worden gehouden in de Philharmonie te Haarlem. Dit concert met de titel ‘Fier’ vindt op zondag 23 oktober plaats. Voor dit jubileumconcert heeft het SBH Vincent van Amsterdam, fameus accordeonist, en Charlotte Haesen, bevlogen chansonnière, bereid gevonden met het orkest samen te werken. Bovendien is speciaal voor dit optreden de ‘Heemsteder Serenade’ gecomponeerd door Wijnand van Klaveren, en dit muziekstuk beleeft dus zijn première.

De titel van het concert is niet voor niets gekozen. Fier is het SBH dat het op het mooie podium in de Haarlemse Philharmonie staat, en best trots dat het die 25 jaar heeft kunnen volmaken. Het SBH bestaat uit twee orkesten: het Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Leon Bosch en de Teisterband onder leiding van Miklós Fürst. Beide orkesten zullen tegelijk op het podium zitten en zowel afwisselend als samen spelen.

Om in de stemming te komen zal er voorafgaand aan het concert in de foyer gemusiceerd worden door een combo van getalenteerde conservatoriumstudenten. Het concert begint om 20.00 uur en duurt circa anderhalf uur. Er is geen pauze. Kaarten zijn te koop bij de kassa van Philharmonie Haarlem en ook via de website van Philharmonie Haarlem. (klik hier voor kaarten).

Foto: Enkele maanden geleden gaf het SBH een sprankelend concert in de Haven van Heemstede. Bart Jonker maakte foto’s, waaronder deze.