Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede (WTH)

De Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede (WTH) bestaat uit een klein team vrijwilligers, dat werkt als klankbord en adviseur. We ondersteunen met name de gemeente, maar ook andere partijen in Heemstede bij het verbeteren van de fysieke en online toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Maandelijks inloopspreekuur
Kom bijvoorbeeld eens langs op ons maandelijkse inloopspreekuur en vertel waar je tegenaan loopt, wat voor jou of je naaste ontoegankelijk is. Dat spreekuur houden we elke eerste woensdagochtend van de maand op Plein1 (09.30 – 12.00 uur). Je vindt ons op de overloop van de eerste etage. Zo verzamelen we obstakels waar mensen met een beperking tegenaan lopen en spannen wij ons in om daar oplossingen voor te vinden. Zodat alle inwoners – dus ook mensen met een beperking – op alle terreinen kunnen meedoen in ons dorp.

Bewustwording is erg belangrijk: een fiets midden op de stoep, parkeren op of te dicht naast een blindengeleidelijn, de heg aan de straatkant maar door laten groeien. Allemaal voorbeelden van obstakels voor mensen, die vaak toch al weinig energie hebben. Hierdoor moeten ze onnodig slalommen en omrijden om op de plaats van bestemming te komen. Dus voeren we ook campagne, bijvoorbeeld in de winkelgebieden. We informeren de ondernemers wat het betekent als zij hun waren en reclameborden ‘onhandig’ neerzetten, als een rolstoel de drempel naar hun winkel niet over kan of in de winkel niet kan manoeuvreren of keren. Ook delen we informatieve flyers uit aan mensen die onnodig een obstakel plaatsten. Op de Heemsteedse weekmarkt herken je ons aan onze blauwe hes met witte opdruk; Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede.

 

Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede (WTH)

We zetten ons in zodat Heemstede toegankelijk(er) wordt voor iedereen. We maken gemeente, inwoners en andere belanghebbenden in Heemstede op allerlei manieren bewust van alle soorten obstakels voor mensen met een beperking.

Komende activiteiten van Werkgroep Toegankelijkheid Heemstede (WTH)