Tramhuisje De Glip

Sociale activiteiten voor De Glip
Het tramhuisje is sinds 2024 een plek om samen te komen voor jong en oud woonachtig in De Glip. Hier wordt een aantal sociale activiteiten aangeboden voor de wijkbewoners, waardoor men onder meer elkaar en ook de wijk beter kan leren kennen. De activiteiten variëren van bijvoorbeeld een boekenruilbeurs, wandeling door de wijk, speurtocht voor kinderen en proeverijen. Omdat de binnenruimte klein is, wordt een mix van activiteiten voor binnen en buiten aangeboden. Alle activiteiten worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers uit de wijk. Het activiteitenprogramma is te vinden op de website van het Tramhuisje.

Oorsprong van het Tramhuisje De Glip
Het Tramhuisje is een provinciaal monument en dankt zijn naam aan het feit dat vroeger op de Glipperbrug ‘de blauwe tram’ een halte had. De blauwe tram reed jarenlang tussen Haarlem en Leiden en vice versa. Sindsdien heeft het Tramhuisje diverse bestemmingen gekend, maar stond nu al een aantal jaren leeg. De gemeente Heemstede heeft na een oproep aan de bewoners in Ge Glip het Tramhuisje voor een pilot aan de bewoners overgedragen met de bedoeling om er samen te komen en leuke activiteiten te doen.

Tramhuisje De Glip

Ontmoetingspunt voor bewoners van De Glip! Het Tramhuisje De Glip is een ontmoetingspunt van, voor èn door bewoners van De Glip in Heemstede.

Prinsenlaan 2, 2104 AE, Heemstede

Komende activiteiten van Tramhuisje De Glip