Symfonisch Blaasorkest Heemstede

De muziekvereniging Symfonisch Blaasorkest Heemstede (SBH) viert dit jaar – 2022 – zijn 25-jarig bestaan. Opgericht in de zomer van 1997 door een aantal muzikale vrienden samen met dirigent Bert Steinmann. Het SBH telt twee orkesten: het Symfonisch Blaasorkest (SBO) en het herenorkest De Teisterband (TB).  De TB was wel al iets eerder begonnen, maar is vanaf de oprichting vast onderdeel van de vereniging. Het SBO staat sinds 2009 onder leiding van Leon Bosch. Vanaf 2015 is Miklós Fürst de dirigent van de TB.

Het SBO bestaat uit meer dan 60 amateurmusici, variërend in leeftijd. Zij spelen muziek uit het klassieke en moderne repertoire, waaronder filmmuziek. Jaarlijks wordt een aantal concerten gegeven op diverse locaties, zoals de Pinksterkerk in Heemstede, de Groenmarktkerk, de Nieuwe Kerk en de Philharmonie in Haarlem. Het SBO heeft meerdere buitenlandse reizen gemaakt, o.a. naar Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Italië en daar concerten gegeven. Ter voorbereiding van speciale uitvoeringen worden regelmatig muziekweekenden gehouden.

De Teisterband, nu met dirigent Miklós Fürst, telt zo’n 36 muzikanten, heren van een zekere leeftijd (minimaal 50 jaar), die met veel plezier stukken spelen uit het latin-, pop-, bigband-, swing-  en jazzrepertoire. Al vanaf 1997 gaat de TB elk jaar in de zomer op toernee, veelal ergens in het buitenland, er zijn in de loop van jaren heel wat Europese bestemmingen ‘geteisterd’. De laatste tijd wordt steeds meer een leuke plek in Nederland gezocht, of niet ver over de grens. Altijd staan dan naast het gezellig samenzijn enkele optredens gepland.

Beide orkesten geven jaarlijks een aantal concerten en leveren bijdragen aan muzikale en/of culturele manifestaties. Informatie over het SBH is te vinden op  de website: www.sbo-heemstede.nl. In de agenda staan de plannen voor het seizoen opgenomen.

De speelervaring van alle leden loopt zeer uiteen, maar het uitgangspunt is voor iedereen hetzelfde: met veel plezier samen muziek maken en dit wordt tijdens de wekelijkse repetities op enthousiaste wijze waargemaakt.

Repetities zijn in de Pinksterkerk aan de Camplaan 18 in Heemstede.

Op maandagavond (19.30 uur – 22.00 uur) het Symfonisch Blaasorkest,

op dinsdagavond (20:00 uur – 21.30 uur) de Teisterband.

Geïnteresseerden kunnen tijdens genoemde tijden komen kijken en luisteren.

Symfonisch Blaasorkest Heemstede

Het orkest SBO bestaat uit meer dan 60 amateurmusici, variërend in leeftijd van 21 tot 75 jaar. Zij spelen, onder leiding van dirigent Leon Bosch, muziek uit het klassieke en moderne repertoire.

Postadres: Herenweg 96, 2101 MP, Heemstede

Komende activiteiten van Symfonisch Blaasorkest Heemstede