Stichting Kunstbeurs Heemstede

In maart 2022 vindt de achtste editie plaats van de Kunstbeurs Heemstede. Deze manifestatie is destijds ontstaan als een initiatief van kunstenaars uit de regio. Het doel was professionele kunstenaars een platform te bieden om zichzelf te kunnen presenteren aan een breed publiek, dat samengesteld is uit alle lagen van de bevolking en alle leeftijden. Een winststreven ontbreekt bij de organisatie van de beurs. De lage entreeprijs dient uitsluitend om de kosten te dekken.

Een kunstbeurs die geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd is uniek in de regio. Er vindt tijdens de beursdagen steevast een levendige uitwisseling plaats tussen kunstenaars, uitgesproken kunstliefhebbers en bezoekers met een ontluikende interesse in kunst. Het is duidelijk: Kunstbeurs Heemstede heeft inmiddels een sociaal maatschappelijk en cultureel belang in de regio en ver daarbuiten verworven. Onze formule blijkt een succes.

-De deelnemers worden door een onafhankelijke commissie geballoteerd. Er wordt daarbij actief gezocht naar jonge en vernieuwende kunstenaars.
-Naast de nadruk op beeldende kunst, wordt ook samenwerking gezocht met podiumkunsten (muziek, dans, dichtkunst).
-Voor kinderen tot 12 jaar zijn er speciale activiteiten.
-Middelbare scholieren wordt de mogelijkheid van een maatschappelijke stageplek bij de Kunstbeurs geboden.

Stichting Kunstbeurs Heemstede

De beurs biedt ruimte aan ongeveer 60 exposanten die zelf aanwezig zijn tijdens de beursdagen en wordt door circa 2000 mensen bezocht. Kernwoorden: hoogwaardig kunstaanbod, divers, vernieuwend, laagdrempelig en interactief.

Sportparklaan 16, Heemstede

Komende activiteiten van Stichting Kunstbeurs Heemstede