Kom In Mijn Tuin

Kom In Mijn Tuin is een bijzonder groen-, natuur- en educatief project in het Groenendaalse Bos in Heemstede. KIMT geeft jaarlijks cursussen moestuinieren aan jong en oud. Onze tuinspecialisten begeleiden je wekelijks bij het zelf planten, telen en oogsten in onze prachtige tuin aan het Groenendaalse Bos.

Als doel hebben wij kinderen, ouders, grootouders en mindervaliden te onderrichten over natuur en gezonde voeding. Het bevorderen van de kennis van- en het plezier in het (moes)tuinieren en om de kennis te behouden en door te geven aan de nieuwe generaties.

In onze algemene tuin groeien allerlei soorten bonen, verschillende soorten bieten, rabarber, aardbeien, pastinaak, wortelen, uien, andijvie, sla en kruiden zoals pepermunt, bieslook, artisjokken en kardoen. En natuurlijk zijn er bloemen in allerlei kleuren. Heel bijzonder is onze mediterrane tuin: kom kijken en genieten! Leuk om te weten: In 2011 won het project “Kindertuinen” de vrijwilligersprijs van de gemeente Heemstede in de categorie : “Verbinding”.

We hebben ook tuinen voor kinderen

Zit jij in groep 5 t/m 8? Lijkt het je leuk om groenten en bloemen te kweken? Dat kan in je eigen tuintje van 10 m bij 1 m gedurende het seizoen van april t/m september, wekelijks na schooltijd onder begeleiding van vrijwilligers. Je krijgt een zaaiplan, daarin staat met welke zaden en planten er gewerkt worden. Je mag zelf zaaien en planten. In de tuin kun je zien hoe alles groeit en bloeit. Je mag lekker in de buitenlucht schoffelen en harken, zodat alle planten goed kunnen groeien. De door jouw  gekweekte groenten en planten mag je natuurlijk mee naar huis nemen om er daar van te genieten.

Tuinieren samen met opa en oma?

Heb je altijd al als ouder of grootouder met je kinderen of kleinkinderen willen tuinieren? Dat kan nu in een gezamenlijke tuin van tien bij anderhalve meter. Samen zorg je wekelijks voor de moestuin, gedurende het seizoen april – september, na schooltijd, onder begeleiding van een tuinbegeleider. De eigen groenten mogen mee naar huis nemen om thuis samen te bereiden. Ook bloemen mogen mee naar huis!

Er is ook een tuin voor mindervaliden

In deze tuin staan verhoogde bakken en tuintafels van 2,00 bij 0,75 m. In deze tuin kan gewerkt worden door volwassenen en kinderen met een fysieke beperking. De “tuin op hoogte” is ideaal voor mensen met een scootmobiel of rolstoel en mensen die slecht ter been zijn. Bij het tuinieren is er begeleiding van een enthousiaste vrijwilliger. Ook kinderen met een rolstoel kunnen heerlijk in deze tuin werken, en genieten van alles wat er op het landgoed (de algemene tuin, de kindertuinen en generatietuin) groeit en bloeit: van aardbeien tot pompoenen.

WIL JE OOK MEEDOEN?

De vrijwilligers van stichting Kom In Mijn Tuin zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die willen helpen bij tuinonderhoud, begeleiding of organisatie van activiteiten. Interesse of wil je informatie? Nneem dan contact met ons op. We zijn bereikbaar op 023-5282651 of via de website

Kom In Mijn Tuin

Wist je dat er bij KIMT de lekkerste verse groenten en fruit verkrijgbaar zijn? Kom je voor onze tomaten zoals die op vakantie smaken en verse boter zachte sla, courgette of sperziebonen? Allemaal uit eigen moestuin en teelt en met passie en aandacht voor de natuur geteeld door onze moestuin experts. Je ondersteunt daarmee onze stichting. Kom tijdens openingstijden langs voor onze heerlijke verse, onbespoten groente!

Scheldelaan 6, 2105XG Heemstede

Komende activiteiten van Stichting Kom In Mijn Tuin