Racing Club Heemstede | RCH

Opgericht in 1911 is RCH in de gemeente Heemstede uitgegroeid tot een wijd en zijd bekende vereniging. Aanvankelijk gestart in Haarlem is de club in 1933 verhuisd naar het complex op de Sportparklaan waar het grote successen heeft gekend. Een aardig detail bij deze verhuizing was het welkomstcadeau dat de gemeente Heemstede RCH aanbood, namelijk een zilver replica van het molentje dat staat aan de rand van het Groenendaalse bos. De zilveren molen is nog steeds in het bezit van de club.

RCH is in het verleden drie keer landskampioen geweest: in 1923, 1953 en 1989. In dat laatste jaar werd het algemeen amateur kampioenschap binnengehaald. Ook is RCH twee keer winnaar geweest van de KNVB beker (1918 en 1928). Wij kennen een aantal club coryfeeën zoals Loek Biesbrouck, Johan Neeskens en Barry van Galen.

In 1934 werd de bouw van het restaurant (zoals het toen genoemd werd) afgerond. Inmiddels doet het geheel houten gebouw dienst als clubhuis (kantine) en heeft het in 2005 de status van gemeentelijk monument toegewezen gekregen.

In alle leeftijdscategorieën spelen er 1 of meerdere teams die getraind worden door opgeleide trainers. Plezier in het voetbal staat voorop en RCH streeft naar een omgeving waarin kinderen leren te bewegen, gezond te leven en samen te werken.

Breng ook eens een bezoek aan ons monumentale clubhuis en proef de sfeer en de gastvrijheid van onze eigenzinnige vereniging.

Racing Club Heemstede | RCH

Op zoek naar een goede voetbalclub in Heemstede? Van harte welkom! In de huidige tijd richt RCH zich volledig op het ontwikkelen van het jeugdbeleid. Onder het motto: plezier, ontwikkeling en resultaat proberen wij een warm en veilig nest te zijn voor de voetballende jeugd uit Heemstede en omstreken.

Sportparklaan 6 | 2103 VT | Heemstede

Komende activiteiten van Racing Club Heemstede | RCH