Orkest Princehof

Rond de twintig leden schuiven op de dinsdagochtenden aan in de accommodatie aan de Schubertlaan 37 in Heemstede om om tien uur vol enthousiasme te repeteren onder leiding van de immer positieve en enthousiaste Barbara Karst. Dat werkt aanstekelijk. Er wordt geconcentreerd geoefend op de stukken voor harmonieorkest en een enkel klassiek werk, tot het opeens koffiepauze blijkt te zijn. Ook dat is altijd een gezellig gebeuren.

Toeschouwers, maar ook de leden zelf, noemen het dan ook wel “een heel vriendelijk orkest”. Na de koffie gaan de houtblazers; dwarsfluit, klarinet, saxofoons en kopercollega’s; trombone en trompet plus slagwerk weer op voor de laatste repetitieronde, die rond kwart voor twaalf wordt afgesloten.

Het Orkest Princehof speelt wekelijks in de periode van begin oktober tot en met maart. In 2022/23 is dat vanaf 4 oktober. De voorlaatste bijeenkomst wordt altijd afgesloten met een warme lunch, gelegenheid om de dirigent in de bloemetjes te zetten en de vrijwilligers. Op de laatste repetitie zijn ook familie, vrienden en kennissen welkom om te komen luisteren. Dit is een zogeheten “laatste doorloop”. (het woord ‘optreden’, wordt alleen door de dappersten gebezigd).

 

Orkest Princehof

Wie geïnteresseerd is om ook mee te spelen in het Orkest Princehof is van harte welkom. We zien graag meer klarinetten, koperblazers en slagwerk. Kom gerust een keertje langs op de repetitie.

Vereniging Huismuziek Haarlem, p/a Achterweg Zuid 50, 2161 DZ Lisse

Komende activiteiten van Orkest Princehof