Lilaluna Verteltheater

“Wegdromen en je eigen beelden maken bij het verhaal stimuleren de fantasie”

Luisteren naar een mooi verhaal geeft rust en ontspanning. Je wordt meegenomen naar een andere wereld. Alle to-do lijstjes, kleine en grote zorgen verdwijnen naar de achtergrond en er is alleen nog maar het verhaal. Juist in deze hectische tijden is het heerlijk om af en toe even ‘uit te staan’ en alleen maar te hoeven luisteren en te genieten.

Daarnaast prikkelt het luisteren naar een verhaal de fantasie;  wegdromen en je eigen beelden maken bij hetgeen verteld wordt. De fantasie van de mens is een belangrijk eigenschap. Het maakt van ons uitvinders, visionairs, kunstenaars en wetenschappers. Onze fantasie maakt ons socialer, slimmer, creatief in het oplossen van problemen en weerbaarder. Het is dus belangrijk om de fantasie regelmatig even ‘aan te zetten’ zodat hij niet ondergesneeuwd raakt. De verhalen van Lilaluna zijn daarom fantasievol en hebben vaak een magische ondertoon.

Lilaluna Verteltheater vertelt veel verhalen op scholen, en is ook regelmatig te vinden in een bibliotheek, een museum of op een andere locatie. Helaas bestaat haar eigen ‘huiskamertheater’ niet meer als gevolg van de sloop van het gebouw waarin het theatertje gevestigd was.

Lilaluna  heeft inmiddels veel verschillende vertelvoorstellingen geschreven waaruit een keuze gemaakt kan worden, maar ze maakt ook voorstellingen op maat, waarbij de opdrachtgever kan aangeven wat de wensen zijn. Lilaluna werkt graag samen met anderen. Zo heeft zij bijvoorbeeld met een kinderkoor een vrolijke voorstelling gemaakt, waarin zang en verhaal zich afwisselden. Ze staat open voor allerlei vormen van samenwerking.

Om meer bewustzijn te creëren voor de kracht van de fantasie heeft Lilaluna zichzelf tot Ambassadeur van de Fantasie benoemd en probeert zij door middel van o.a. lezingen en trainingen meer aandacht voor de fantasie te vragen.

ZET DE TO-DO LIJSTJES UIT EN DE FANTASIE AAN!

Lilaluna Verteltheater

Lilaluna Verteltheater geeft prachtige vertelvoorstellingen voor jong, maar zeker ook voor oud. Op een beeldende en -de naam zegt het al- theatrale manier worden de zelfgeschreven verhalen ten gehore gebracht.

Postadres: van Merlenlaan 23, 2101 GB, Heemstede

Komende activiteiten van Lilaluna Verteltheater