Heemsteeds Philharmonisch Orkest

Het HPhO bestaat uit zo’n 50 gedreven amateurmusici. Hun concerten en projecten kenmerken zich door originaliteit, kwaliteit en veelzijdigheid. Al sinds de oprichting in 1966 wordt gestreefd naar uitvoeringen die leuk zijn om te maken en mooi zijn om naar te luisteren. In de eerste decennia na de oprichting nog als kamerorkest, maar vanaf 2001 als volledig symfonieorkest.

Met veel plezier studeren de musici van het HPhO elke zaterdag in de Pinksterkerk in Heemstede onder leiding van dirigent Dick Verhoef op uiteenlopend repertoire. Daarnaast verleent het HPhO regelmatig medewerking aan bijzondere muziekprojecten of zijn zij te vinden in het buitenland op één van hun concertreizen.

Reizen

Er wordt gestreefd naar een buitenlandse trip om het jaar. Geliefd zijn de tournees naar Bad Pyrmont in Duitsland, een van de zustersteden van Heemstede. Al tien keer was het orkest daar te vinden in de afgelopen decennia. De concerten in het plaatselijke Konzerthaus vormen elke keer weer een hoogtepunt en tijdens de vrije uren genieten de orkestleden van het mooie Kurpark en het stadje met prachtige terrassen waar een bijzondere sfeer hangt.

Samenwerkingen

Dat het HPhO een veelzijdig orkest is, hebben ze in de afgelopen 55 jaar wel bewezen. Bekende en minder bekende werken van grote en kleine componisten maken deel uit van het repertoire. Daarnaast hebben al vele solisten het podium gedeeld met het HPhO, bekende solisten waaronder zelfs (een piepjonge) Jeanine Jansen en Karin Bloemen. Maar ook jonge talenten krijgen bij het HPhO de kans om podiumervaring op te doen. Het orkest zoekt graag unieke samenwerkingen, speelt regelmatig nieuwe composities en ontving zelfs een keer een subsidie van het Fonds Podiumkunsten voor een compositie-opdracht.

Meespelen?

Het HPhO is een ambitieus orkest waar de muzikale lat hoog ligt maar waar het ook elke zaterdagochtend weer gezellig is (met iets lekker bij de koffie!). Elke drie maanden staat een nieuw programma op de lessenaar en één á twee keer per jaar wordt samengewerkt met een solist. Bij het HPhO is altijd plek voor gevorderde strijkers. Momenteel is het orkest ook nog op zoek naar een vaste paukenist en een (bas)trombonist. Interesse? Meld je per e-mail.

De repetities vinden plaats op zaterdagochtend van 9.30 uur tot 12.30 uur in de Pinksterkerk aan de Camplaan 18 in Heemstede. Tijdens de zomer en rondom de feestdagen zijn er geen repetities, in andere schoolvakantie wordt wel door gerepeteerd.

Heemsteeds Philharmonisch Orkest

Met veel plezier studeren de musici van het HPhO elke zaterdag in de Pinksterkerk in Heemstede onder leiding van dirigent Dick Verhoef op uiteenlopend repertoire.

Camplaan 18, 2103GW Heemstede

Komende activiteiten van Heemsteeds Philharmonisch Orkest