De Teisterband

De Teisterband is een bruisende muziekvereniging uit Heemstede, opgericht in 1962. De band bestaat uit een diverse groep muzikanten, variƫrend van jong tot oud, en biedt een breed repertoire aan muziekstijlen, van klassieke fanfaremuziek tot moderne pop- en filmmuziek.

De vereniging speelt een actieve rol in de gemeenschap van Heemstede en omliggende gebieden. Ze verzorgen optredens bij lokale evenementen, zoals Koningsdag, de intocht van Sinterklaas, en verschillende dorpsfeesten. Daarnaast organiseert de Teisterband jaarlijks eigen concerten en muziekevenementen, waarbij ze vaak samenwerken met andere lokale koren en orkesten.

Het repertoire van de band bestaat uit muziek van Glenn Miller, Duke Ellington en jobim, maar er worden ook moderne genres gespeeld zoals composities van de Beatles, Blues Brothers en Astrud Gilberto. Afhankelijk van het publiek wordt er een stuk gekozen uit het gevarieerde repertoire van 80 nummers, waaronder ook Bossanova, Polka of zelfs Bach.

Elk jaar wordt er een ook weekend tournee georganiseerd in binnen- of buitenland. Zo was de band al in Zeeland, in Limburg, bij de Moezel en in het Schwarzwald (D), Oostende (B), Canterbury (GB), Praag (CZE) en Luxemburg (L).

Bibliotheek Zuid Kennemerland | Heemstede

De Teisterband heeft als doel de feestvreugde te verhogen op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen en waar iets te vieren valt. De band treedt zowel in de zomer als in de winter binnen en buiten op.

Herenweg 107 | 2105 ME | Heemstede

Komende activiteiten van De Teisterband