Bibliotheek Zuid Kennemerland | Heemstede

De Bibliotheek is van alle tijden en van ons allemaal. Een plek waar iedereen welkom is – of je nu komt om te lezen of te studeren of op zoek bent naar inspiratie, een ontmoeting of een antwoord op taalvragen of digitale vragen. Bij de Bibliotheek kan het! Een laagdrempelig steunpunt dus voor mensen die zich willen ontwikkelen, op wat voor manier dan ook.

5 gemeenten
De Bibliotheek Zuid-Kennemerland is de openbare bibliotheekorganisatie voor de inwoners van vijf gemeenten: Heemstede, Bloemendaal, Haarlem, Hillegom en Zandvoort. Voor de 9 vestigingen verspreid over de regio Zuid-Kennemerland zijn ruim 125 medewerkers en 150 vrijwilligers actief. De Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob) en het Bibliotheekconvenant 2020-2023 vormen de landelijke kaders waarbinnen de Bibliotheek opereert.

Initiatieven uit de wijk
De Bibliotheek ontwikkelt zich daarnaast steeds verder tot een toegankelijke plek in de wijk: een plek die inwoners en organisaties ruimte biedt voor initiatieven uit de gemeenschap. Voor experimenteren, ontwikkelen en leren.
Een duurzame manier van (samen)leven is het uitgangspunt: in een duurzame samenleving heeft iedereen een volwaardige plek. Door zorgvuldig om te gaan met de leefomgeving geven we de aarde op een goede manier door aan toekomstige generaties.

De Bibliotheek is – kortom – de onmisbare motor van een vaardige en menselijke samenleving.

de Bibliotheek Zuid-Kennemerland
Julianaplein 1
2101 ZC Heemstede
Telefoon+31 (0)23-5115387

Klik hier voor een leuk filmpje over de Bibliotheek en Plein1

Bibliotheek Zuid Kennemerland | Heemstede

Lezen en leesplezier! De Bibliotheek wortelt in een lange traditie van lezen, literatuur en poëzie – een traditie van nieuwsgierigheid, plezier, inspiratie, ontwikkeling en inleven in anderen. Deze traditie zetten we voort, ook tegen de achtergrond van de verbreding van de rol van de Bibliotheek: we blijven inspireren en motiveren om te lezen. Lezen en leesplezier stimuleren we volop.

Plein1, Julianaplein 1, Heemstede

Komende activiteiten van Bibliotheek Zuid-Kennemerland | Heemstede