Artetcetera | Kunst in woorden

Aandachtig kijken
Het verhaal van de kunst, de duiding, de interpretatie en de context waarin de kunstwerken zijn ontstaan vertellen de kunsthistorici van Artetcetera je graag, maar uiteindelijk draait het toch vooral om het met elkaar te kijken naar kunst, aandachtig en onbevangen. Schilderijen, beeldhouwwerken, installaties geven zoveel meer genoegen en plezier als je de  tijd neemt om er wat langer dan een paar luttele seconden bij stil te staan. Kijken, kijken en nog eens kijken. Soms naar het geheel, soms naar een detail, vaak naar beiden. Wat wil de schilder ons vertellen met zijn verf, zijn kleurgebruik, zijn penseelstreken, zijn voorstelling – verhalend of abstract – en nog veel meer. Er valt zoveel te ontdekken door gewoonweg te kijken. Artetcetera neemt je graag mee op deze visuele ontdekkingsreis.

Cursussen en lezingen
Artetcetera organiseert jaarlijkse meerdere lezingen en cursussen kunstgeschiedenis. Deze lezingen en cursussen vinden meestal plaats in theater De Luifel (WijHeemstede) aan de Herenweg. Vaak staat in de lezingen de actualiteit centraal en sluiten de lezingen aan op tentoonstellingen die in de Nederlandse musea te zien zijn. Artetcetera heeft er voor gekozen de kunst gemaakt door vrouwen vaak centraal te stellen.

Website Artetcetera.nl en nieuwsbrief
Behalve lezingen en cursussen kunstgeschiedenis organiseert Artetcetera ook museumrondleiding in Nederland. Zo zijn er twee museumgroepen van WijHeemstede die maandelijks naar de belangrijkste tentoonstellingen in Nederland gaan. Daarnaast kan je met Artetcetera mee op kunstreis naar buitenlandse steden: Wenen, Berlijn, Madrid, Londen. Iedere maand verschijnt een digitale nieuwsbrief met de activiteiten van Artetcetera. Via de homepage op de website van Artetcetera kan je je hiervoor aanmelden.

Artetcetera | Kunst in woorden

Het verhaal van de kunst in heldere taal. Het Artetcetera-team geeft in Heemstede lezingen en cursussen over kunst en cultuur. In begrijpelijk taal, zonder pompeuze woorden ontrafelt Artetcetera de geheimen van de oude en moderne kunst.

Leidsevaartweg 109 | 2106 AS | Heemstede

Komende activiteiten van Artetcetera