Oud en jong geniet van magisch wintersprookje op Kinderboerderij ’t Molentje

Gepubliceerd op:18-12-2023

Heemsteder: Tijdens het Midwinterfeest ‘De IJskoningin’ op Kinderboerderij ’t Molentje waanden kinderen en hun (groot)ouders zich zaterdag 16 december in een magisch wintersprookje.  IJskoningin Isolde was naar de kinderboerderij gekomen om haar verjaardag te vieren met alle elven en heel veel kinderen.  Aan het eind van de middag, begin van de avond, toen het donker begon te worden, werden de kinderen en hun (groot)ouders warm ontvangen op het Smulplein. Een koor zong vrolijke liedjes en voor de lekkere trek waren er kraampjes met poffertjes, popcorn, tosti’s, limonade, broodjes worst, koffie, thee, warme chocolademelk en Glühwein. Ook was er een knutselkraam met voederslingers voor de vogels, gemaakt door medewerkers van de Hartenkamp.

Bij de toegangspoort van de sprookjesroute stond een vriendelijke Startelf. Hij vertelde de kinderen dat ze bij de Bloemenelfen een bloem mochten ophalen als verjaardagscadeau voor Koningin Isolde. Maar er was iets vreemds aan de hand met de bloemen en de enige die dat op kon lossen was de Tovenaar. Koningin Isolde houdt ontzettend veel van bloemen en van kinderen, maar de boze heks heeft een hekel aan vrolijkheid, aan feest en aan Koningin Isolde. Ze wilde samen met haar hulpje, de lelijke Trol, het feest verstoren. Gelukkig kon de Tovenaar de kinderen helpen met de bloemen zodat ze veilig langs de heks naar Koningin Isolde konden. De Koningin wachtte de dappere kinderen op bij de ezelstal. Ze was heel blij met de bloemen die ze voor haar hadden meegebracht en als dank kregen ze allemaal een klein cadeautje. Daarna werd er gefeest  op het ‘smulplein’ met het koor en gesmuld van alle lekkernijen.

Marijke Popping van de Stichting Vrienden Kinderboerderij Heemstede kijkt tevreden terug op een zeer geslaagd en druk bezocht Midwinterfeest.

Tekst en foto’s: Ellen Toledo

Foto: Koningin Isolde is heel blij met de bloemen die de kinderen voor haar hebben meegebracht.

Voor het hele bericht uit de Heemsteder klik hier