Nieuwjaarsconcert Heemsteedse Kunstkring en uitreiking Minerva Cultuurprijzen

Gepubliceerd op:05-01-2023

Heemsteder – Op zondag 15 januari om 14 uur houdt de Heemsteedse Kunstkring (HKK) zijn traditionele Nieuwjaarsconcert in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein 12 in Heemstede. Het bestuur van de Vereniging HKK nodigt ook dit jaar weer leden en overige kunst- en cultuurminnaars van harte uit om te komen genieten van een sfeervol optreden in de Oude Kerk in Heemstede. Toegang: gratis voor leden, voor niet leden: € 10,-

Het concert wordt verzorgd door leden van de operagroep The Fat Lady en heeft de naam ‘Eigenwijs’ meegekregen. Met als ondertitel: ‘De Grote Kunst van de Kleinkunst’.

Een artistiek verantwoord programma op hoog niveau wacht u op deze zondagmiddag. Het Nieuwjaarsconcert bestaat uit liederen in operettesfeer, maar laat u ook verrassen door swingende tonen die zo uit een kroeg of jazzclub zouden kunnen klinken. Soms romantisch, soms stout, vaak moeilijk om bij stil te zitten. En altijd inspirerend en gezellig.

U luistert tijdens dit gevarieerde HKK Nieuwjaarsconcert naar: Youngky Eurlings – bariton, Carlos Giménez – saxofoon, Tamir Chasson – piano en artistiek leider en Yannos Toskas op contrabas.

Uitreiking Minerva Cultuurprijzen
Tijdens het concert vindt ook de uitreiking plaats van de Minerva Cultuurprijzen. Eens in de drie jaar verzamelt de Heemsteedse Kunstkring voordrachten voor deze prijzen. Organisaties en personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van de kunst of de Heemsteedse cultuur komen in aanmerking voor de Minervaprijs. De prijs houdt de herinnering levend aan het vroegere Minerva Theater. Een deskundige commissie heeft een gemotiveerde keuze gemaakt uit de talloze voordrachten. Nieuw is deze keer dat de Heemsteedse Kunstkring nu ook een speciale prijs voor de jeugd heeft ingesteld. Bent u nieuwsgierig geworden naar wie met een oorkonde en een geldbedrag worden beloond voor hun bijdrage aan kunst en cultuur? Zondagmiddag 15 januari komt u meer te weten.

Nieuwjaarsreceptie
Na afloop vindt aansluitend, even traditioneel als het concert, in de Pauwehof de nieuwjaarsreceptie van de Heemsteedse Kunstkring plaats om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.

Klik hier voor het originele artikel van de Heemsteder