Leerlingen van het HBM omringen enthousiast schrijver Raoul de Jong bij Boekhandel Blokker

Gepubliceerd op:20-03-2023

Donderdagmiddag 16 maart was een bijzondere dag in de Boekenweek bij Boekhandel Blokker aan de Binnenweg 138 in Heemstede. Naast Raoul de Jong, de auteur van het boekenweekessay ‘Boto Banja’, waren zo’n 60 enthousiaste leerlingen van het HBM (Haemstede Barger Mavo) te gast in de boekhandel, een volle bak dus. Samen met eigenaar Arno Koek, deelde Raoul 60 exemplaren van zijn boekenweekessay uit aan deze leerlingen, die speciaal voor hem naar de boekhandel waren gesneld. Na het uitreiken van de boeken, werd Raoul de Jong kort in de winkel geïnterviewd en kon het aanwezige publiek zijn werk laten signeren.

‘Ondeugende schrijvers’
Raouls boek ‘Boto Banja’ (Het geheime genootschap der dansende dichters) gaat over de identiteit van een Surinaamse jongen, opgegroeid in Nederland, maar wel met Surinaamse roots. De lezer wordt meegenomen op een zoektocht per boot naar de identiteit van ‘ondeugende schrijvers’. Dat maakt het een buitengewoon leuk en spannend boek, dat juist jongeren ook zo aanspreekt.

Wonend in Rotterdam en Parijs
De carrière van Raoul de Jong (1984) is gestoeld op een indrukwekkend cv. Hij woont deels in Rotterdam en Parijs. Hij kan zes boeken op zijn conto schrijven en publiceerde onder andere in Vrij Nederland, Het Parool en de NRC. Naast schrijver en columnist is hij programmamaker en danser. In 2005 debuteerde hij met ‘Het leven is verschrikkulluk!’ waarvoor hij de Dick Scherpenzeelprijs ontving. In 2013 werd zijn boek ‘De Grootsheid van het al’ onderscheiden met Het Beste Rotterdamse Boek en een eervolle vermelding van de Bob den Uyl Prijs. In 2022 ontving hij de Anna Blaman Prijs voor zijn gehele oeuvre, alsmede de Toneelschrijfprijs voor het script ‘Waarom beantwoord’.

Foto: Raoul de Jong (rechts) en Arno Koek (links) te midden van de 60 enthousiaste HBM-leerlingen met het zojuist uitgereikte boek ‘Boto Banja’. Fotograaf: Bart Jonker

Klik hier voor het bericht uit de Heemsteder