Koninklijke onderscheidingen voor 5 inwoners van Heemstede tijdens Lintjesregen

Gepubliceerd op:12-05-2023

Burgemeester Astrid Nienhuis heeft op woensdag 26 april om 10.00 uur tijdens de jaarlijkse lintjesregen 5 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan bijzondere inwoners van Heemstede.

Mik van der Bor-Schreuder (70), Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mik van der Bor valt bij velen op door haar visie, energie en originaliteit en is altijd bezig voor andere mensen. Een bijzondere verdienste is de oprichting van de Stichting Kom In Mijn Tuin in 2012. Mevrouw van der Bor heeft als doel kinderen en ouderen (met en zonder beperking) te leren moestuinieren. Ook begeleidt ze Nederlandse vluchtelingen uit Syrië en Turkije.

Dominieke Bos-Havinga (53), Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Dominieke Bos-Havinga zet zich al meer dan 15 jaar in voor een inclusieve maatschappij. Ze is al bijna 30 jaar mantelzorger voor een vrouw met een verstandelijke beperking. Ook is ze raadslid van de werkgroep Huisvesting voor het Bartiméus fonds en werkt als coördinator voor de stichting Naasten Centraal. Vanuit de Klankbordgroep Heemstede zet zij zich in voor de verbetering van het WMO-vervoer. Haar inzet voor verkeersveiligheid heeft vruchten afgeworpen, zo zijn er 2 zebrapaden op drukke punten van de winkelstraat gekomen. Mevrouw Bos-Havinga is daarnaast actief als ambassadeur van KNGF Geleidehonden.

Willem van Dam (56), Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Willem van Dam is een actieve en betrokken vrijwilliger. Hij was 21 jaar bestuurslid van de winkeliersvereniging waar hij eind 2021 afscheid nam van het bestuur. Voor deze winkeliersverenigingen organiseerde hij drukbezochte voorjaarsmarkten. Elke nieuwe ondernemer in de winkelstraat kreeg de afgelopen 20 jaar een bezoek van de heer van Dam. Hij stond bovendien aan de wieg van de oprichting van de vereniging MVO Heemstede (maatschappelijk verantwoord ondernemen) in augustus 2013.

Ed Stoete (74), Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ed Stoete geeft al bijna zijn hele leven belangeloos les. Vooral zijn wetenschappelijke kennis en benadering leidde tot vernieuwend onderwijs. ‘Meester Ed’ zoals de kinderen hem noemen is goed in lesgeven, maar vooral een heel bijzonder mens. Hij maakt jongeren en kinderen graag enthousiast voor techniek. Ook schrijft en ontwikkelt hij onderwijsprogramma’s.

Piet Veel (82), Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Piet Veel zette zich zijn hele werkzame leven én na zijn pensionering in voor natuur en maatschappij. Zijn kennis en enthousiasme geeft hij graag door. Hij is de grondlegger geweest voor de (her)introductie van de Wisent (Europese Bison) in de Kennemerduinen in 2008. Hij is initiatiefnemer en medeoprichter van Gezond Natuur Wandelen en redacteur bij Stichting het Oer-IJ.

foto Geek Zwetsloot