Grande opening BeleefHeemstede!

Gepubliceerd op:14-03-2022

Heemsteedse Courant: door Bart Jonker

Heemstede – Een feestelijke lancering van het nieuwe platform BeleefHeemstede.nl in de Oude Kerk afgelopen vrijdagmiddag 4 maart. BeleefHeemstede.nl is een nieuw digitaal platform van de gemeente in samenwerking met diverse partners, dat bestaat uit andere Heemsteedse organisaties. Onder meer Podia Heemstede, Plein1, Stichting Vrienden Oude Kerk (StOK), Kom In Mijn Tuin en WIJ Heemstede zijn een partnerschap aangegaan. Via de livestreaming van deze site is er te volgen wat er in Heemstede allemaal te doen is en te beleven valt. BeleefHeemstede is een eigen platform van en door de Heemsteedse gemeenschap en kan veelzijdig worden ingezet en tot het uiterste worden benut. Je kunt je ook aanmelden om hier partner van te worden.

Meer Heemstede beleven via livestreaming
De feestelijke opening werd geflankeerd door live-optredens en toespraken. Walter Schut, voorzitter van Stichting Vrienden Oude Kerk, beet het spits met een welkomstwoord af. “Deze Oude Kerk is een gebouw dat zoveel meer heeft”, sprak hij. “Het is daarom fijn dat we het naast de functie van kerk dit historische gebouw ook kunnen gebruiken voor andere zaken, bijvoorbeeld als concertpodium, voor culturele evenementen, debatten en op 16 maart is deze kerk zelfs ingericht als stemlokaal. De Oude Kerk is een plek waar je dingen kunt beleven en kunt organiseren. Met de moderne apparatuur die we nu tot onze beschikking hebben van het platform BeleefHeemstede.nl, kunnen we Heemstede via de livestreaming nog meer laten zien dat er veel gebeurt.”

Jan-Wigbolt, die de site BeleefHeemstede.nl in opdracht van de gemeente ontwikkelde, noemde “BeleefHeemstede.nl een unieke manier voor organisaties om zich in de gemeente te laten zien.” Vervolgens nam meestervertelster Marieke het publiek mee in een boeiende fabelvertelling.

Wethouder Sjaak Struijf opende daarna de officiële ingebruikname van BeleefHeemstede.nl en gaf aan erg blij te zijn met het resultaat en de mogelijkheden om de beleving van Heemstede goed op de kaart te zetten. De opening werd gevierd met kleurrijke confetti en er werd geproost met een glaasje bubbels. Nog een muzikale omlijsting op de koop toe van vocaal ensemble Sola Re Sonare maakte het feestje compleet. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden of deelnemer (partner) worden van dit nieuwe digitale platform? Neem zelf een kijkje op http://www.beleefheemstede.nl.