Geslaagde Open Dag: Pauwehof geliefd om zijn laagdrempeligheid

Gepubliceerd op:05-09-2022

Door Joke van der Zee; De Heemsteder. Een rij fietsen is netjes geparkeerd op het terrein van de Oude Kerk en de Pauwehof. Het is duidelijk: mensen die de Pauwehof bezoeken zijn sportief en kwiek, een enkeling daargelaten die per auto of rollator naar de Open Dag is gekomen. En dat is ook geen schande aangezien de grootste groep Pauwehof-bezoekers tussen de 80 en 90 jaar is!

Op woensdag 31 augustus werd de Open Dag gehouden en binnen het ontmoetings- en activiteitencentrum niets dan zonnige gezichten. Daar waren – los van het prachtige weer – redenen voor, zo laat een van de gastvrouwen van het centrum desgevraagd weten: “Natuurlijk mag alles weer, in coronatijd konden we maar een beperkt aantal mensen ontvangen. Maar daarnaast is dit gewoon zo’n heerlijke plek. Als je binnenkomt voel je gelijk de laagdrempeligheid, je voelt je meteen welkom”, verklaart zij de populariteit van de Pauwehof.

Het centrum is een samenwerking tussen de diaconie van de Protestantse Gemeente Heemstede en WIJ Heemstede. Het biedt ouderen (overigens: vanaf 55+) de mogelijkheid om creatief, educatief en sportief bezig te zijn. Tijdens de Open Dag dronken bezoekers gezellig met elkaar koffie en aanschouwden zij mooi gemaakte tekeningen en aquarellen maar ook quilts. Leuk om creatief bezig te zijn, “daar blijf je jong bij”, las je van de gezichten af. Als je dan ook nog kunt exposeren in het centrum is dat wel een leuk extraatje natuurlijk.

Wie de Open Dag heeft gemist maar wel graag informatie wil over een van de vele activiteiten die de Pauwehof biedt kan contact opnemen met 023-5286022 of even de website van WIJ Heemstede raadplegen: http://www.wijheemstede.nl.

Klik hier voor het bericht uit de Heemsteder