Droomwensen van vijf Heemsteedse kinderen nog even te zien

Gepubliceerd op:13-01-2024

Op 8 januari is de droomwensactie voor 2024, die de gemeente voor kinderen in Heemstede organiseerde, afgelopen. Maar liefst 137 kinderen tekenden mee. Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel voor Heemstedenaren overhandigden burgemeester Astrid Nienhuis en wethouder Anneke Grummel de vijf bijzonderste tekeningen symbolisch aan Plein1. Daar zijn ze nog een maand te zien.

In december hing de publiekshal van het gemeentehuis vol met 137 getekende droomwensen van kinderen uit Heemstede. Vijf van deze tekeningen werden uitgekozen door burgemeester Astrid Nienhuis en wethouder Anneke Grummel.

Avelijn, Nour, Isabella, Quirijn en Feyza & Noa hadden de tekeningen gemaakt. Zij kregen van de burgemeester en wethouder wenskaarten met daarop hun eigen droomwens cadeau. Avelijn (8) wenste meer cliniclowns en respect voor mensen met een afwijking. Nour (7) wenste dat alle kinderen in de wereld veilig buiten kunnen spelen. Isabella (11) wilde geen natuurvervuiling, plastic soep en gassen uit fabrieken meer. Quirijn (9) wilde overal in de wereld vrede. Feyza en Noa (9) wensten meer bomen en huizen voor lagere prijzen.

137 hartverwarmende wensen
Burgemeester Astrid Nienhuis en wethouder Anneke Grummel waren onder de indruk van de hartverwarmende wensen. “Via de droomwensen hebben de kinderen aangegeven wat zij in deze tijd belangrijk vinden. Het bevestigt voor mij hoe waardevol het is vaker naar het perspectief van kinderen en jongeren te vragen en ook naar hen te luisteren,” liet de burgemeester weten.

Anneke Grummel voegde daar nog aan toe: ”Heel veel dank aan álle kinderen die een tekening hebben gemaakt, ze waren echt prachtig. Nu kunnen we ons allemaal laten inspireren door de dromen, zoals die over meer vrede, meer bomen en minder natuurvervuiling.”

Wensen voor jezelf, klimaat en vrede
De meeste kinderen stuurden een persoonlijke wens in (47). Ook wensen over het klimaat (35) en vrede (26) kwamen in groten getale binnen. Andere wensen gingen over het accepteren van iedereen zoals hij of zij is, gelijkheid, het tegengaan van armoede en hulp aan vluchtelingen.

Bekijk de vijf winnende wensen
De vijf uitgekozen tekeningen zijn de komende maand nog op meerdere plekken in het dorp en bij Plein1 te zien. De gemeente organiseerde de droomwensactie voor alle kinderen die in Heemstede wonen. Ook kinderen van Oekraïense vluchtelingen en statushouders waren uitgenodigd om mee te doen.

Meer informatie via www.heemstede.nl/droomwens2024.

Bijschrift foto: Burgemeester Astrid Nienhuis en wethouder Anneke Grummel overhandigen een van de winnende wensen aan Marja van Opzeeland van Plein1.