19/09

Workshops KlimaatGesprekken

ma. 19 Sep
20:00 tot 22:00
Locatie volgt
Raadhuisplein 1, Heemstede

Verklein je voetafdruk en vergroot je handafdruk

Je bent bezorgd over klimaatverandering. En je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe doe je dat? Doe mee met onze workshopreeks! In 6 workshops van 2 uur ga je samen met gelijkgestemden op een positieve en praktische manier aan de slag om je voetafdruk te verkleinen. De workshops zijn praktisch, ongedwongen en écht leuk. Een gesprekscoach begeleidt het proces en geeft praktische tips.

6 workshops, elke week 1 thema. Dit ga je ontdekken:

  • Je komt erachter hoe je zelf klimaatvriendelijker kunt leven op een manier die bij jou en jouw doelen past.
  • Je komt erachter hoe je laagdrempelig en positief het gesprek aan kunt gaan met je gezin, vrienden, collega’s, de sportclub…
  • Je kunt oefenen, reflecteren en vragen stellen, en voordat je het weet heb je een bak aan kennis opgedaan.

Voor wie? Voor iedereen!

  • Voorkennis is niet nodig, wel de wens om klimaatvriendelijker te leven.
  • De een wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen.
  • In een voorgesprek en de eerste bijeenkomst bepaal je samen met je groepsleden je eigen doel en wensen voor de workshops.

Wanneer en waar?

In Heemstede starten we vanaf 19 september op de maandagavond (20.00 – 22.00). De andere data zijn 3 en 24 oktober, 7 en 21 november en 12 december. De locatie volgt.

Kosten & aanmelden

Voor 45 euro krijg je zes workshops, een lees- en werkboek en, last but not least, de inspiratie en steun van een groep gelijkgestemden. Ervaring leert dat juist dat laatste veel oplevert!

Interesse om deel te nemen? Hier vind je meer informatie over de workshops en kun je je aanmelden. Per workshopreeks zijn er 8 plaatsen beschikbaar.

“Ik vond de open sfeer en de goede voorbeelden tijdens de workshops heel fijn.” – Richard

Er worden door het hele land workshops gegeven, ook online. Kijk op de site voor alle opties.

Bewezen effectief

De aanpak van Stichting KlimaatGesprekken werd in Engeland ontwikkeld onder de noemer CarbonConversations en in 2016 naar Nederland gehaald. Inmiddels hebben al meer dan 1500 deelnemers meegedaan aan workshopseries in heel Nederland. De ‘klimaatvoetafdruk’ loopt bij deelnemers terug met 20 tot soms wel 50 procent, bleek uit onderzoek. Daarnaast er is veel aandacht voor de ‘klimaathandafdruk’: hoe kun je anderen inspireren tot een meer duurzame levensstijl? Zo zorgen we er samen voor dat klimaatvriendelijke keuzes en ambitieus klimaatbeleid vanzelfsprekend worden.