26/10

Workshop Fotografie met je Smartphone

wo. 26 Oct
19:00 tot 21:00
Plein1
Julianaplein 1, Heemstede

Soms heb je van die momenten die je graag op de foto wil zetten maar lukt het net niet om het juiste gevoel op de foto over te brengen. Dan is deze workshop Fotografie met je smartphone echt iets voor jou. Want eerlijk is eerlijk, fotografie is een kunst. En tegenwoordig heb je geen dure spiegelreflex camera meer nodig want op elke smartphone zitten hele goede camera’s tegenwoordig. Alleen hoe maak je nou die leuke en sprekende foto?

In deze serie van 4 workshops ga jij alle ins- and outs van de camera op je smartphone leren. Samen met Renata Jansen ga je naar buiten en leer je alles over compositie, spelen met licht, wat kan je met de sluitertijd en hoe vertel je een verhaal met foto’s. En het leuke is dat we echt op pad gaan met elkaar.  De 1e les begint nog ‘klassikaal’ maar daarna gaan we er op uit. Want wil je echt iets leren dan moet je het vooral doen. Na het volgen van deze workshop maak jij altijd de mooiste foto’s van de groep, heb jij dat prachtige plaatje van een evenement en je vakantiefoto’s zijn om te smullen.

De workshop bestaat in 1e instantie uit 4 lessen. Bij voldoende animo zullen we de cursus verlengen met extra workshops.

Workshop 1: Een stukje basis, techniek en theorie. Wat doen al die functies op je smartphone. (Plein1)
Workshop 2: De natuur in, hoe maak je dat perfecte plaatje in de buitenlucht.
Workshop 3: Spelen met licht, hoe zon en schaduw jou helpen mooie foto’s te maken.
Workshop 4: Mensen in beweging, hoe leg je dynamiek en groepen op de gevoelige plaat.

Wanneer: woensdag 26 oktober (overige 3 data volgen snel)
Aantal plekken: er is plek voor 12 cursisten
Voor wie: in 1e instantie vullen we de plekken op met partners van BeleefHeemstede
Kosten: €100,- voor de gehele workshop
Early-birds: Meld jij je aan voor zondag 16 oktober om 22:00 dan kost de gehele workshop slechts €70,-

Over Renata Jansen

Na de opleiding tot vakfotograaf aan de Fotovakschool Amsterdam heeft Renata van haar passie haar beroep kunnen maken. De passie om beelden te maken die mensen raken, de uitdaging om mensen te verrassen met wat ze van zichzelf of hun project terug zien in een foto.

Na het project ‘Huis van de Sport / ….nog even geduld…’ werd aangekocht door de gemeente Haarlemmermeer en werd gebruikt als promotiemateriaal voor de opening, kwam alles in een stroomversnelling. Met mooie opdrachten van de bouwer Vaessen Bouwbedrijf, Gemeente Haarlemmermeer, Citymarketing Haarlemmermeer en architect Slangen + Koenders kun je spreken van een droomstart. Tijdens de expositie “Leve de Mens” van fotograaf Jimmy Nelson in het Rijksmuseum voor Volkenkunde mocht Renata als een van de geselecteerde fotografen in de fotostudio in het museum bezoekers portretteren. Een prachtige en leerzame ervaring.