03/06

Week van de Jonge Mantelzorger

ma. 03 Jun
00:00 tot 23:59
Raaks 36, Haarlem

Week van de Jonge Mantelzorger

Gratis ijsje voor jonge mantelzorgers

Van 1-7 juni is het De Week van de Jonge Mantelzorger. Eén op de vier kinderen/jongeren groeit op met een broer, zus, ouder of naaste die intensieve zorg nodig heeft vanwege een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. In De Week van de Jonge Mantelzorger wordt extra aandacht gevraagd voor deze bijzondere groep mantelzorgers. Kinderen en jongeren weten zelf vaak helemaal niet dat zij mantelzorger zijn. Ze zijn zich niet bewust van de impact van de zorgsituatie op hun persoonlijke leven; de zorgen beschouwen ze als normaal en vanzelfsprekend. Tegelijkertijd kan mantelzorg op jonge leeftijd mentaal belastend zijn. Jonge mantelzorgers dragen bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden en maken zich meer zorgen dan leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. Juist daarom is aandacht voor deze groep zo belangrijk!

Gratis ijsje voor jonge mantelzorgers!

Jonge mantelzorgers uit de regio Zuid-Kennemerland (tot 25 jaar) kunnen als kleine blijk van waardering gratis een ijsje halen bij Garrone in Haarlem of Luciano in Heemstede, Overveen of Zandvoort. Ben of ken jij een jonge mantelzorger? Vraag dan hier een bon aan voor het lekkerste ijs in de buurt! Op jmz.nu vind je meer informatie over jonge mantelzorgers en deze actie.

AANMELDFORMULIER IJSJE

Samenwerkende partners in de regio

Ook vele andere organisaties in de regio bieden informatie, ondersteuning of activiteiten aan voor jonge mantelzorgers. Dit doen zij gedurende het hele jaar. Enkele organisaties hebben speciaal voor de Week van de Jonge Mantelzorger een extra activiteit georganiseerd.

Bibliotheken Zuid-Kennemerland

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort besteedt dit jaar extra aandacht aan dit thema. Er zijn in de Week van de Jonge Mantelzorger speciale leestafels voor en over jonge mantelzorgers.

Kickboksworkshop

Speciaal voor jonge mantelzorgers tussen de 8 en 16 jaar is er in Zandvoort een kickboks workshop op het strand op 4 juni van 19:00 tot 20:00 uur bij Buddha Gym. Genieten van een uurtje kickboksen en een drankje na afloop. Even lekker sporten, ontspannen en nieuwe vrienden maken! Om je op te geven, voor vragen en/of meer informatie neem contact op met Ali 06-38602511 of a.alzubaidi@pluspuntzandvoort.nl

STGCreadoe middag

Wanneer je opgroeit in een gezin waar iemand extra zorg nodig heeft, zoals een vader, moeder, broertje of zusje, is het fijn als je een middagje kan ontspannen. STG organiseert voor kinderen van 6-12 jaar, die mantelzorger zijn, een creadoe-middag op zaterdag 8 juni van 13:00 tot 15:00 uur bij Mooizooi in Haarlem. Wij ontmoeten je graag bij deze leuke, gekke inspirerende middag. Natuurlijk denken we ook aan wat lekkers om te eten en te drinken en…. er ligt nog een verrassing voor je klaar! Kom je liever niet alleen? Neem dan gezellig een vriendje of vriendinnetje mee. Meld je aan via stg@thuiszorg-gehandicapten.nl onder vermelding van je naam, leeftijd en met hoeveel je komt.