30/09

Voorlezen met Annemarie van der Eem

za. 30 Sep
10:30 tot 11:30
boekhandel Blokker
Binnenweg 132, Heemstede

Zaterdagochtend 30 september zal Annemarie van der Eem voorlezen uit ‘De fantastische vijf’ en ‘Ik wil een leeuw’ (geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar).

Over de auteur: Annemarie van der Eem (1976) kende een knallend kinderboekendebuut met ‘Ik wil een leeuw!’Dit prentenboek, waarvoor Mark Janssen de illustraties maakte, is inmiddels vele drukken en tien vertalingen verder. Annemaries tweede prentenboek bij Lemniscaat is ‘De fantastische vijf’, met illustraties van Dorien Brouwers. Dit boek is een kleurrijke ode aan de opmerkzaamheid en fantasie van kinderen. Uit beide boeken zal de auteur voorlezen bij boekhandel Blokker.

 

Over ‘De fantastische vijf’:

‘Veel plezier,’ zegt de ranger. ‘En goed opletten!
Misschien zien jullie de Grote Vijf.
De neushoorn. De buffel. Het luipaard.
De olifant. En… de leeuw!’
‘Die wil ik zien,’ zegt Mans. ‘Alle vijf!’
‘Ik ook,’ roept Noor. ‘Wedden dat ik ze het eerst zie!’

Noor en Mans gaan op safari. Allebei zijn ze vastberaden om de Grote Vijf te zien. Voor Noor is dat makkelijk. Dáár zit de buffel: hij zingt lang zal ze leven met ballonnen aan zijn hoorns en lampjes in wel honderd kleuren! En die leeuw kamt zijn haren met een roze glitterkam! Helaas zijn de dieren nét weg als Mans opkijkt. Maar hij ontdekt heel andere dingen…

Annemarie van der Eem schreef met dit boek niet alleen een ode aan de fantasie, maar ook aan de opmerkzaamheid van kinderen. Dankzij de kleurrijke illustraties van Dorien Brouwers ontdek je de Grote Vijf zoals je ze nooit eerder zag. Wedden dat je zelf ook anders naar je omgeving gaat kijken?

Over ‘Ik wil een leeuw’:

Op een dag werd Sjuul wakker. Het was stil in huis. En eigenlijk ook best saai. Ineens wist hij het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog! En hij wist ook wat voor beest… Maar hoe ging hij mama zover krijgen?