19/01

Trefpunt Dementie Vrijheid en Veiligheid

wo. 19 Jan
19:15 tot 21:00
Julianaplein 1, Heemstede

Gastvrouw deze avond is Michelle van Iersel, programmacoördinator van Ontmoetingscentrum de Heemstroom van Zorgbalans in Heemstede. Vrijheid is een groot goed voor iedereen, ook voor mensen met dementie. Hoe behouden we deze vrijheid zo lang als mogelijk? Wat zijn de mooie ervaringen daarbij. Als je belemmeringen voelt in het bieden van vrijheid, waar zitten deze dan? Hoe ga je daarmee om? Welke mogelijkheden zijn er? Welke risico’s als mantelzorger durf je te nemen? Wat kan er fout gaan? Welke wettelijke regels zijn er? Welke technische hulpmiddelen kunnen de veiligheid vergroten, welke dilemma’s brengt technologie met zich mee? We delen ervaringen met elkaar.

Camilla Waelen van Alzheimer Nederland afdeling Zuid-Kennemerland gaat in gesprek met Lauré Karremans, psycholoog ouderenzorg en Saskia Keijzer, deskundige technische ondersteuning in de zorg. We nemen uitgebreid de tijd om praktijkvoorbeelden en vragen te bespreken.
We hebben altijd aandacht voor de veerkracht van de mantelzorger en hoe we deze nog beter kunnen ondersteunen. Om 21.00 uur sluiten we af met de mogelijkheid tot napraten.