15/03

Trefpunt dementie -Ergotherapie en dementie

wo. 15 Mar
19:15
Wij in Plein 1
Julianaplein 1, Heemstede

inloop met koffie vanaf 19.15 uur

EDOMAH = Ergotherapie bij Ouderen met Dementie én hun Mantelzorgers Aan Huis
Bij dementie kunt u in toenemende mate beperkingen in het dagelijks leven ervaren. U verliest uw onafhankelijkheid en de deelname aan sociale activiteiten wordt moeilijker. Daarmee vermindert ook de kwaliteit van leven. De mantelzorgers (partner, kind, familielid, vriend/vriendin) voelen zich vaak hulpeloos met de situatie, terwijl er steeds meer beroep op hen wordt gedaan. Dan kan een ergotherapeut u samen verder helpen. Ergotherapie richt zich op het versterken van de dagelijkse activiteiten door middel van training, oefenen of aanpassen van de omgeving.
Bij Edomah gaat de ergotherapeut samen met de mens met dementie en de mantelzorger op zoek naar hoe u zo lang
mogelijk de voor u belangrijke activiteiten kan blijven doen. Regie houden, plezier en voldoening ervaren, staan daarbij voorop. Aansluiten bij de mogelijkheden die men nog wel heeft, deze te vergroten en de mantelzorger te ondersteunen in diens rol, staan centraal. De ergotherapeut voert gesprekken met u samen, observeert en komt dan tot een maatwerkoplossing, omdat een pasklare oplossing niet bestaat.

Gastvrouwen Daniëlle Dallyn en Merel Willems (Zorgbalans) en Carla van de Steeg (Kennemerhart) zullen u deze avond meer vertellen over het verloop van Edomah, zij geven praktijkvoorbeelden en er is voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Vanaf 19.15 bent u welkom voor de koffie, het programma start om 19.30 uur. Om 21.00 uur sluiten we af met de mogelijkheid tot napraten.

Waar: Trefpunt Dementie, Julianaplein 1, 2101 ZC Heemstede, Begane Grond
Wanneer: Woensdag 15 maart 2023
Aanmelden: WIJ Heemstede op Plein 1, tel. 023 – 528 85 10.
U kunt natuurlijk ook langskomen bij het kantoor van WIJ Heemstede op Plein 1, Julianaplein 1, 2101 ZC Heemstede
(op de 1e verdieping).
Wilt u graag komen maar kunt u uw partner niet alleen thuislaten dan kunt u contact opnemen met Tandem tel 023 – 891 06 10. De Trefpunt bijeenkomsten zijn er voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.