16/04

Theeconcert Oude Kerk - Haarlem Accordeon Orkest

zo. 16 Apr
15:00 tot 16:00
Oude Kerk Heemstede
Wilhelminaplein 1, Heemstede

De ‘Stichting Vrienden van De Oude Kerk’ heeft elke derde zondag een bijzonder Theeconcert in de Oude Kerk!

Aan het eind van de serie Theeconcerten komt in april het Haarlem Accordeon Orkest  o.l.v. Leon van Lierop.
Het Haarlems Accordeonorkest is in 1959 opgericht onder de naam Esmeralda. Ook nu, in 2023, is het een actief en groot orkest. De 21 spelers variëren in leeftijd van 18 jaar tot ruim pensioengerechtigd en weten samen op hoog niveau te musiceren. De dirigent Leo van Lierop is net zo ambitieus als de vorige dirigent Evert van Amsterdam en wil het beste uit het orkest halen.

Programma

Het orkest speelt een gevarieerd repertoire met bewerkingen van klassieke stukken maar ook van popmuziek en filmmuziek. Muziek van Bach, Tsjaikovski, Piazolla en Leonard Bernstein. Het orkest speelt ook graag muziek die is geschreven voor accordeonorkest, zoals vandaag de stukken Intercity en Cubano.

Het is ons streven dat de toegang tot deze concerten laagdrempelig blijft en vragen u, gezien de gestegen energieprijzen, daarvoor een vrijwillige bijdrage van 5 à 10 euro. Na aftrek van de gemaakte kosten gaat de opbrengst naar het Restauratiefonds Oude Kerk.

Na het concert is er weer een gezellige nazit. De vrijwilligers schenken koffie, thee en serveren daarbij het zelfgemaakte gebak. U haalt zelf de consumpties bij de balie en zoekt een zitplaats. Later aan tafel wordt er afgerekend.