19/02

Theeconcert Oude Kerk - Ensemble En Garde

zo. 19 Feb
15:00 tot 16:30
Oude Kerk Heemstede
Wilhelminaplein 1, Heemstede

De ‘Stichting Vrienden van De Oude Kerk’ heeft elke derde zondag een bijzonder Theeconcert in de Oude Kerk!

Voor ons treedt op het Ensemble En Garde, bestaande uit Marjola Uitendaal (hobo), Ingrid Slangen (klarinet), Maud van Daal (fagot) en Henk Mak van Dijk (piano).

Vier professionele musici hebben elkaar gevonden in het leukste wat er is: samen muziek maken! De combinatie van drie soorten rietinstrumenten samen met de piano biedt een diversiteit aan kleur. Opvallend genoeg bestaat het repertoire van het Riettrio uit veelal Franse muziek van begin 20e eeuw.
Programma
Het concert op zondag 19 februari geeft een mooie indruk van deze diversiteit: het impressionisme van Debussy, de frisse moderne muziek van Poulenc en Tansmann. De sonate en het trio van Poulenc laten de ontwikkelingen van die tijd horen vaak in een speelse en repeterende ritmiek. Daartegenover staan langzame melodische lijnen die verassend mooi uitpakken.
En Garde staat voor elkaar uitdagen, plezier in samenspel en het overbrengen van bijzondere muziek.

Het is ons streven dat de toegang tot deze concerten laagdrempelig blijft en vragen u, gezien de gestegen energieprijzen, daarvoor een vrijwillige bijdrage van 10 euro. Na aftrek van de gemaakte kosten gaat de opbrengst naar het Restauratiefonds Oude Kerk.

Na het concert is er weer een gezellige nazit. De vrijwilligers schenken koffie, thee en serveren daarbij het zelfgemaakte gebak. U haalt zelf de consumpties bij de balie en zoekt een zitplaats. Later aan tafel wordt er afgerekend. Welkom.