21/01

Theeconcert Oude Kerk - Blazers Windkracht10

zo. 21 Jan
15:00 tot 16:00
Oude Kerk Heemstede
Wilhelminaplein 1, Heemstede

Het eerste Theeconcert in 2024 wordt verzorgd door het Blazersensemble Windkracht10 uit Voorburg.
Het blazersensemble Windkracht 10 werd opgericht in 1979. De toenmalige leden speelden samen in het Haags Instrumentaal Jeugd Ensemble. In 1993 in Windkracht 10 onderdeel geworden van Muziekvereniging St. Caecilia in Voorburg. Van 1984 tot 2023 o.l.v. Ali Groen, nu is de dirigent Hardy Li.

In de loop der jaren heeft Windkracht 10 een zeer groot repertoire opgebouwd, van klassiek tot hedendaags. Speciaal voor het ensemble werden werken gecomponeerd en gearrangeerd.
Bij het Theeconcert worden delen gespeeld van Die Jahreszeiten van Haydn, en muziek van Brahms, Bernard, Ravel, Poulenc en Cesarini.

Het is ons streven dat de toegang tot deze concerten laagdrempelig blijft en vragen u, gezien de gestegen energieprijzen, daarvoor een vrijwillige bijdrage van 10 à 15 euro. Na aftrek van de gemaakte kosten gaat de opbrengst naar het Restauratiefonds Oude Kerk.

Na het concert is er weer een gezellige nazit. De vrijwilligers schenken koffie, thee en serveren daarbij het zelfgemaakte gebak. U haalt zelf de consumpties bij de balie en zoekt een zitplaats. Later aan tafel wordt er afgerekend. U bent van harte welkom!