16/10

Theeconcert: Orionis Trio

zo. 16 Oct
15:00 tot 16:00
Oude Kerk
Wilhelminaplein 0, Heemstede

De ‘Stichting Vrienden van De Oude Kerk’ heeft elke derde zondag een bijzonder Theeconcert in de Oude Kerk!

Voor ons treedt op het Orionis Trio bestaande uit Carla Vermeulen, piano, Willem Bijleveld, viool, René Reijnhart, cello. Voor dit concert is Orionis uitgebreid met Suus Bijleveld, altviool en Gerrit Jan de Jongh, contrabas.

De leden van het Orionis Trio hebben het sterrenbeeld Orion als ‘beeldmerk’ gekozen. Het is het enige sterrenbeeld waarin drie even heldere sterren op een rij staan. Ook al zijn de instrumenten van het pianotrio zeer verschillend, in het samenspel zijn ze gelijkwaardig en alles moet ‘goed op een rijtje staan’.

Op het programma staan twee topstukken uit de klassieke muziek: het Pianotrio nr. 1 in d, opus 49 van Felix Mendelssohn Bartholdy en het Pianokwintet in A, opus 114, ‘Forellenkwintet’ van Franz Schubert.

Het concert begint om 15.00 uur en duurt circa één uur. Daarna is er een gezellige nazit in de localiteiten van de Pauwehof, met thee, koffie en taart. De Theeconcerten zijn gratis toegankelijk, wel verwachten we een bijdrage bij de uitgang met als richtbedrag 5-10 euro, om de onkosten te dekken.

Theeconcerten worden georganiseerd in de Oude Kerk, door de Muziekcommissie samen met een grote groep vrijwilligers voor de catering.