22/01

Theeconcert: Odeon Strijkkwartet / Peter v Heerde

zo. 22 Jan
15:00 tot 16:00
Oude Kerk
Wilhelminaplein 1, Heemstede

De ‘Stichting Vrienden van De Oude Kerk’ heeft elke derde zondag een bijzonder Theeconcert in de Oude Kerk!

Voor ons treedt op het Odeon Strijkkwartet, bestaande uit Rami Koch (eerste viool), Else van Ommen (tweede viool), Joost de Jong (altviool) en Kees Melief (cello). Deze keer is ook Peter van Heerde (piano) van de partij.

Joost de Jong, altviool en Kees Melief, cello leerden elkaar kennen in het Nederlands Studenten Orkest. Naast hun medische studie speelden zij veel kamermuziek en maakten, als lid van het Amsterdams Studenten Ensemble, concertreizen door de VS. Zij zijn verknocht aan het strijkkwartet en zijn blijven samenspelen met diverse anderen.

Kees Melief en Peter van Heerde zijn beiden arts. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een immunologisch-pathologisch project in het Nederlands Kanker Instituut. Zij spelen nu ruim 45 jaar samen, zowel als duo alsook in grotere kamermuziek ensembles.

Sinds ongeveer 15 jaar maakt de violiste Else van Ommen deel uit van het kwartet, dat sinds enige tijd gecompleteerd wordt door een oude bekende van het kwartet, Rami Koch. Met hem speelden zij in de jaren ’80 een tijdlang samen en gaven concerten in het Odeon, de oudste concertzaal van Amsterdam.

Het Odeon ensemble gaat eerst het Strijkkwartet KV464 uitvoeren van Wolfgang Amadeus Mozart, daarna wordt samen met Peter van Heerde het Pianokwintet Opus 44 van Robert Schumann uitgevoerd.

Het concert begint om 15.00 uur en duurt circa één uur. Daarna is er een gezellige nazit in de localiteiten van de Pauwehof, met thee, koffie en taart. De Theeconcerten zijn gratis toegankelijk, wel verwachten we een bijdrage bij de uitgang met als richtbedrag 10 euro, om de onkosten te dekken.

Theeconcerten worden georganiseerd in de Oude Kerk, door de Muziekcommissie samen met een grote groep vrijwilligers voor de catering.