20/11

Theeconcert: Kromme Rijn Fluitkwartet

zo. 20 Nov
15:00 tot 16:30
Oude Kerk
Wilhelminaplein 1, Heemstede

De ‘Stichting Vrienden van De Oude Kerk’ heeft elke derde zondag een bijzonder Theeconcert in de Oude Kerk!

Voor ons treedt op het Kromme Rijn Fluitkwartet bestaande uit Frank Adriaans, fluit, Jan Gispen, viool, Maarten Pieters, altviool en Camiel Severijns, cello.

Het Kromme Rijn Fluitkwartet begon in 1975. Het rijke en gevarieerde repertoire voor fluit en strijkers beslaat twee en een halve eeuw muziek, van circa 1750 tot circa 2000. De vier leden zijn amateurmusici, die altijd op hoog niveau hebben gemusiceerd in diverse ensembles en orkesten.

Op het programma staan vier stukken uit de klassieke muziek: het Fluitkwartet in G gr.t. KV285a van W.A. Mozart, het Kwartet in G kl.t. , opus 19 nr 2 van Adalbert Gyrowetz, Four Fancies 1978 van Gordon Jacob en Sérénade opus 25 van Paul de Wailly.

Het concert begint om 15.00 uur en duurt circa één uur. Daarna is er een gezellige nazit in de localiteiten van de Pauwehof, met thee, koffie en taart. De Theeconcerten zijn gratis toegankelijk, wel verwachten we een bijdrage bij de uitgang met als richtbedrag 10 euro, om de onkosten te dekken.

Theeconcerten worden georganiseerd in de Oude Kerk, door de Muziekcommissie samen met een grote groep vrijwilligers voor de catering.