10/04

Theeconcert: Koor Slavuj in de Oude Kerk

zo. 10 Apr
15:00 tot 16:00
Wilhelminaplein 1, Heemstede

De ‘Stichting Vrienden van De Oude Kerk’ heeft elke derde zondag een bijzonder Theeconcert in de Oude Kerk! Theeconcerten worden georganiseerd door de Muziekcommissie samen met een grote groep vrijwilligers voor de catering.

Het begint om 15.00 uur en duurt circa één uur. Daarna is er een gezellige nazit in de localiteiten van de Pauwehof, met thee, koffie en taart. De Theeconcerten zijn gratis toegankelijk, wel verwachten we een bijdrage bij de uitgang.

Met dit concert willen we nadrukkelijk aandacht vragen voor de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Daarom is besloten dat de opbrengst van dit concert zal worden bestemd voor Giro 555. We hopen dat U een hogere bijdrage wilt geven dan gebruikelijk, bijv. 10 à 15 euro.

Slavuj zingt liederen uit landen van de Balkan en rond de Zwarte Zee

Het Koor onder leiding van Ivo Boswijk, bestaat uit 27 krachtige stemmen. Koorzang wordt afgewisseld met solo’s, duetten en kwartetten, waardoor elk lied een eigen dynamiek en klank krijgt.

De meeste melodieën en teksten zijn ontleend aan volksoverleveringen, zoals ook een aantal arrangementen, maar veel arrangementen worden nieuw voor Slavuj gemaakt door Ivo Boswijk. Hij houdt zich daarbij aan de typerende klanken van de streek met voor westerse oren nogal eens verrassende harmonieën.