18/11

Sterker worden en blijven na je zestigste

vr. 18 Nov
10:00 tot 12:00
WIJ de Luifel
Herenweg 96, Heemstede

Lezing en dynamische live training door Sixty Up Force

Hoe kun je als 60-plusser sterk en fit worden én blijven

Als je ouder wordt merk je dat je minder kracht krijgt, bijvoorbeeld bij het uit de auto stappen, opstaan uit een lage stoel of traplopen. Tussen de 50 en 70 jaar verlies je gemiddeld 30% van je spiermassa. Daarom is het belangrijk om te blijven trainen en te bewegen.

Iedereen heeft het idee dat hij genoeg beweegt, maar vaak wordt de component kracht te veel verwaarloosd.
Met krachtsverlies is het eigenlijk hetzelfde als met opbouw van pensioen: op je 30ste denk je er niet aan en op je 60ste denk je ‘oeps, had ik maar wat meer gedaan”.
Maar… je kunt er iets aan doen! En Sixty Up Force kan jou daar bij helpen.

Op vrijdag 18 november zal fysiotherapeut Maarten de Koning eerst een presentatie geven over het verschil tussen bewegen en krachttraining. En over het belang van spierkracht en hoe je krachtverlies tegen kunt gaan. Fietsen en wandelen is goed, maar het is niet voldoende om sterke spieren te behouden. Twee keer per week een half uur krachttraining doet dat wel.

Maarten legt uit wat je zelf kunt doen en hoe je een routine opbouwt met simpele oefeningen.
Judith Aalfs, specialist in 60-plus trainingen, geeft deze ochtend een dynamische live les. Ze neemt je mee door de oefeningen, geeft uitleg en werkt aan conditie en balans. Er is eerst een warming up en na afloop een cooling down. De training is voor alle niveaus toegankelijk.

Na afloop van de training is er koffie en de mogelijkheid om vragen te stellen aan de fysiotherapeut over eigen pijntjes en wat je daar aan kunt doen met aangepaste oefeningen. Het wordt een gezellige en sportieve ochtend .

De lezing en training zijn bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede.
Kosten: € 5,-. Kom in makkelijk zittende kleding. Wacht niet langer en meld je aan..
Aanmelden kan via www.wijheemstede.nl, info@wijheemstede.nl of belt u 023 – 548 38 28.

Sixty Up Force is een online sportschool speciaal voor de 60-plusser.
Iedere week komen er nieuwe lessen online, zodat er een gevarieerd trainingsprogramma gevolgd kan worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om te overleggen met en vragen te stellen aan de fysiotherapeut zodat je advies en oefeningen op maat krijgt. Ook is er een online bibliotheek met artikelen over de meest voorkomende blessures en wat je hier aan kunt doen. Voor meer informatie kijk op: www.sixtyupforce.nl.