12/11

Signeersessie Boudewijn de Groot

za. 12 Nov
16:00
Boekhandel Blokker
Binnenweg 138, Heemstede

Zaterdag 12 november signeert Boudewijn de Groot zijn nieuwe CD ‘Windveren'(boek+cd), ‘s middags om 16.00 uur bij boekhandel Blokker, Binnenweg 138 in Heemstede.

Boudewijn de Groot laat op zijn nieuwe album Windveren horen waarom hij als zanger, tekstdichter en componist van Nederlandstalige popmuziek nog altijd op eenzame hoogte staat. De nummers zijn soms heel persoonlijk, zoals het ontroerende Hoe Meer Ik Dichterbij Kom, waarmee het album afsluit. Hoewel hij zich nooit als een protestzanger heeft willen afficheren, blikt hij wel ouderwets kritisch om zich heen in nummers als Lente en Enge Mannen. Het album opent met Aarde – ook de eerste single – waarin een onheilspellend beeld geschetst wordt van wat ons te wachten staat als de mensheid voortgaat op het zelfdestructieve pad. Vooral met dit nummer weet Boudewijn de Groot de geest van deze tijd te vangen: een zorg die door jong en oud gedeeld wordt. Alles wordt gezongen met de zeggingskracht die Boudewijn de Groot eigen is, met een stem die nog niets aan souplesse verloren heeft.

Het is daarnaast een album waar veel aspecten van het rijke muzikale leven van Boudewijn de Groot in samen komen. De muziek voor het al genoemde Hoe Meer Ik Dichterbij Kom werd geschreven door Golden Earring-lid en mede-Vreemde Kostganger George Kooymans. De tekst van Als Je Stil Bent is van de hand van Lennaert Nijgh, zijn vaste tekstdichter van weleer. Het uptempo Als Je Huilen Wilt nam hij op met The Kik, de Rotterdamse beatband die enkele jaren geleden veel indruk maakte met hun reeks optredens waarin de klassieke albums Voor De Overlevenden en Picknick integraal werden uitgevoerd. In Sheherazade is kleindochter Aysha de Groot alias Meis te horen.

Windveren komt uit op LP en als CD in combinatie met een boek met interviews door muziekjournalist Robert Haagsma. Boudewijn de Groot schetst de achtergronden van de nummers. George Kooymans, Dave von Raven van The Kik, Aysha de Groot en Gordon Groothedde vertellen over hun bijdragen aan Windveren. Radiomakers Frits Spits en Bert Kranenbarg maken duidelijk hoe immens het belang van Boudewijn de Groot is voor de Nederlandse popmuziek.