13/05

Seniorencollege 2: Social media en vrijheid van me

za. 13 mei
13:30 tot 15:30
Bibliotheek Heemstede
bibliotheek in Plein1; Julianaplein 1, Heemstede

13 mei 2023, van 13:30 tot 15:30 | de Bibliotheek Heemstede

Kosten: €3,- voor leden, €5,- voor niet-leden

Seniorencollege 1: de grenzen van uitingsvrijheid

Hoe belangrijk vind je het dat je kunt zeggen wat je vindt? Kun je je voorstellen dat je dat niet langer kan?

In Nederland is dit recht verzekerd in de vrijheid van meningsuiting. Op basis van dit recht mag je veel zeggen, maar gelden er ook beperkingen. Na het eerste college gaat de discussie door. Tijdens het tweede college gaan we dieper in op wat de impact van sociale media is op onze vrijheid van meningsuiting. Door de digitalisering van de afgelopen jaren gebruiken veel mensen het internet als middel om hun mening te delen. Maar gelden daar dezelfde regels?

De impact van sociale media op de vrijheid van meningsuiting

Je hebt het vast van dichtbij meegemaakt: de opkomst van het internet. Het internet en de ontwikkeling van sociale media heeft ervoor gezorgd dat je dagelijks meer meningen dan ooit voorbij ziet komen. In dit college gaan wij samen met jou verkennen welke invloed sociale media heeft op de vrijheid van meningsuiting. Wat zijn de uitdagingen op het gebied van sociale media? En wat zijn je rechten wanneer je gebruik maakt van sociale media?
Je kan ervan uitgaan dat je naar huis gaat met een praktische tips; tegen welke problemen loop je zelf aan en hoe kun je dit het beste oplossen?

Schrijf je nu in voor het eerste college.

Zaterdag 13 mei | 13:30 – 15:30 uur | €3,- voor leden, €5,- voor niet-leden
de Bibliotheek Heemstede