06/05

College 1: de grenzen van uitingsvrijheid

za. 06 mei
13:30 tot 15:30
Bibliotheek Heemstede
Julianaplein, Bibliotheek in Plein 1, Heemstede

Hoe belangrijk vind je het dat je kunt zeggen wat je vindt? Kun je je voorstellen dat je dat niet langer kan?

In Nederland is dit recht verzekerd in de vrijheid van meningsuiting. Op basis van dit recht mag je veel zeggen, maar gelden er ook beperkingen. Tijdens het eerste college ontdekken we samen waar de grenzen liggen op de uitingsvrijheid.

Wat zijn de grenzen en uitdagingen van uitingsvrijheid?

Ontdek in dit college de uitdagingen van de vrijheid van meningsuiting in Nederland. Waarom vinden wij de vrijheid van meningsuiting een groot goed? En wat mag je wel en niet zeggen? Dit seniorencollege biedt een diepgaande kijk op de geschiedenis en grenzen van de vrijheid van meningsuiting in Nederland en hoe deze in de praktijk worden toegepast. Daarnaast is er ook ruimte voor jouw mening: hoe vrij voel je je om te zeggen wat je wil?

Het vervolg op 13 mei

Tijdens het tweede college gaan we dieper in op wat de impact van sociale media is op onze vrijheid van meningsuiting. Door de digitalisering van de afgelopen jaren gebruiken veel mensen het internet als middel om hun mening te delen. Maar gelden daar dezelfde regels? Met andere woorden, geldt onze vrijheid van meningsuiting ook op het internet? Ontdek de grenzen van de vrijheid van meningsuiting in Nederland en leer hoe we hiermee omgaan tijdens een meeslepende reeks van twee colleges.

Schrijf je nu in voor het eerste college.

Zaterdag 6 mei | 13:30 – 15:30 uur | €3,- voor leden, €5,- voor niet-leden
de Bibliotheek Heemstede