17/09

Samen Zwerfafval opruimen op World Clean Up Day

za. 17 Sep
10:00 tot 14:00
Heemstede
Julianaplein 1, Heemstede

De schoonmaakactie World Clean Up Day die wordt gehouden op zaterdag 17 september in Heemstede, is georganiseerd door een groepje vrijwilligers en wordt ondersteund door de gemeente.

Alles wat jij nodig hebt voor World Clean Up Day in Heemstede
De gemeente houdt de openbare ruimte dagelijks schoon, maar wat extra hulp bij het schoonmaken van onze omgeving is natuurlijk welkom. Daarom stelt de gemeente hulpmiddelen ter beschikking aan haar inwoners om op een veilige manier zwerfafval op te ruimen.

Zwerfafval nog steeds grote ergernis en vervuilend
Heemstede is een prachtige gemeente. Echter als je goed gaat kijken, ligt er ook in Heemstede toch heel wat zwerfafval. Blikjes, flesjes, mondkapjes, sigarettendoosjes en helaas ook veel peuken. Zwerfafval is storend, slecht voor het milieu en het kost veel geld en tijd om op te ruimen.

Help mee en kom naar Plein1 je spullen halen
Kom zaterdag 17 september alleen, met je kinderen, buren of vrienden tussen 10.00 en 14.00 uur naar Plein1 aan het Julianaplein 1. Je kunt daar een afvalgrijper, handschoenen en vuilniszakken halen om een rondje te gaan lopen door Heemstede. Bij inlevering van je vuilniszak zal er koffie of thee en iets lekkers voor je zijn. Je kunt ook gedurende de openingstijden van het gemeentehuis alvast een afvalgrijper halen en op 17 september bijvoorbeeld vanuit je huis naar het Plein lopen. De vrijwilligsters Margreet, Hanneke en Ageeth zien je graag komen met je vuilniszak.

Klik hier voor het artikel uit de Heemsteder