11/02

Rouwcafé in de Luifel

za. 11 Feb
10:00 tot 12:00
WIJ de Luifel
Herenweg 96, Heemstede

Het Rouwcafé met speciale gast ‘Basic Matters’
Onder het genot van een kopje koffie en de ons welbekende Westfriese troôstkoekies, brengt Basic Matters in de foyer van de Luifel een aantal stemmige songs ten gehore.
Basic Matters neemt je graag mee op een muzikale reis langs verschillende repertoires en geeft een kijkje in de akoestische keuken van het meerstemmige, fraai-klinkende en de altijd op eigen wijze geïnterpreteerde mooiste liedjes van nu en vroeger. Altijd vanuit het hart en volgens de puurste vorm tweestemmig en akoestisch gespeeld met gitaar. (Zie ook basicmattersmusic.nl.)

De entree is gratis. Voor vragen: info@hetrouwcafe.nl of bel naar Ria van Kleef: 06-52306969.

Zoals inmiddels bekend beschikken we deze ochtend uiteraard weer over de ‘Westfriese troôstkoekies’ van Bakkerij Jonker uit Broek op Langedijk. De bakkers uit Noord-Holland ontwikkelden op initiatief van de Stichting het Rouwcafé een speciaal troostkoekje waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan de Stichting (www.troostkoekjes.nl).

Op www.hetrouwcafe.nl is vermeld waar en wanneer Het Rouwcafé nog meer locatie houdt.
Voor meer informatie: bel Ria van Kleef 06-52306969 of mail naar info@hetrouwcafe.nl.
Deze editie van Het Rouwcafé komt mede tot stand door de Sociale Coalitie in samenwerking met de gemeente Heemstede.

Het Rouwcafé bestaat uit een sfeervol en exclusief voor Het Rouwcafé ontworpen mobiel decor en heeft op verschillende locaties plaatsgevonden. Het Rouwcafé is een plek waar eenieder die met dood en rouw in aanraking is gekomen, van harte welkom is. De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven en de samenleving. Toch blijkt dit in de praktijk voor veel mensen niet makkelijk bespreekbaar of is soms zelfs een taboe. De missie van Stichting Het Rouwcafé is dat de dood en inherente rouw en verlies hun plaats terugkrijgen in de samenleving en het is de wens van Het Rouwcafé dat zij daarbij in een informele sfeer enige troost mag aanreiken. Wat aan de ‘gelijkgestemde stamgasten’ wordt geboden is: koffie, (h)erkenning en een kort cultureel programma.