19/04

Presentatie Wytske Feddema - Ursula

vr. 19 Apr
16:00 tot 17:30
boekhandel Blokker
Binnenweg 138, Heemstede

Op vrijdag 19 april presenteren we samen met uitgeverij Meridiaan het boek Ursula geschreven door Wytske Feddema. De auteur heeft geruime tijd in Haarlem gewoond. Tijdens de presentatie zal de auteur worden geinterviewd door Gea ter Heege.

Ursula wordt in Duitsland geboren aan de vooravond van het bombardement op Rotterdam in 1940. Als ze twintig, is vertrekt ze naar haar grote liefde in Nederland. Voor Ursula lijken haar Duitse wortels amper te hebben bestaan en hooguit een paar flarden van haar verleden sijpelen door in haar nieuwe leven.

Wytske Feddema besluit om haar moeders verleden te ontrafelen en stuit tijdens haar zoektocht op zorgzame mannen en krachtige vrouwen. Trouwe en overspelige vrouwen. Vrouwen die hun kinderen wel wilden troosten, maar niet wisten hoe. Moeders, uit liefde getrouwd, uit nood getrouwd, ongetrouwd. Ze komt te weten dat Ursula opgroeit tussen de verzwegen verhalen van 3 generaties in een familie waar grote geheimen de norm waren.

De oorsprong van Ursula’s onvermogen om zacht te zijn naar haar kinderen toen ze wat groter waren, lag besloten in de levens van de vrouwen in de familielijn.

Over de auteur: Wytske Feddema (Leiden, 1964) studeerde economie in Groningen en na enkele jaren gewerkt te hebben, reisde ze met haar echtgenoot een jaar lang om de wereld waarna ze zich vestigde als zelfstandig trainer, coach en  teamcoach voor het bedrijfsleven.

Datum/tijd: vrijdag 19 april 16.00 uur

Toegang vrij, aanmelden gewenst

Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede

Reserveren via info@boekhandelblokker.nl en/of 023-5282472

© foto Auteur: Tessa Posthuma de Boer