21/03

Opening Bijenhotel de Luifel door wethouder Stam

do. 21 Mar
13:00
Wij de Luifel
Herenweg 96, Heemstede

Opening Bijenhotel de Luifel door wethouder Eveline Stam
Donderdag 21 maart om 13.00 uur
Bij de Luifel staat er een royaal insectenhotel. Dit is zelf gemaakt door de medewerkers en vrijwilligers van WIJ Heemstede als natuurkunstwerk. Op 21 maart a.s. wordt om 13.00 uur het insectenhotel met meer dan 10.000 kamertjes voor wilde bijen, officieel geopend door wethouder Eveline Stam. U zult zien dat er al diverse kamers zijn verhuurd!
Aansluitend lezing en workshop door Franke van der Laan van Stichting M.E.E.R.Groen om 13.30 uur
Stichting M.E.E.R.Groen legt overal bloemenweides aan en beheert deze. Franke geeft een lezing over de 400 soorten wilde bijen en wespen (daar zijn 10.000 soorten van) die je op zo’n hotel kunt aantreffen. En het mooie is… geen van deze solitaire bijen en wespen heeft een angel. Dus je kunt er met je neus op staan en ze over je hand laten lopen. Er bestaan veel misverstanden over bijen. Eigenlijk zijn er te veel honingbijen voor de hoeveelheid nectar die te halen is uit het openbaar groen. En het zijn de wilde bijen die daar het meest onder lijden. Wie meer wil weten: kom naar de lezing en er gaat een wereld voor je open. Deelname is gratis. Er zijn ook een beperkt aantal insectenhotels voor in je eigen tuin te koop.

Voor 10 mensen is er de mogelijkheid om diezelfde middag, een eigen insectenhotel te maken, (kosten vanaf € 15,-) Graag vooraf opgeven via info@wijheemstede.nl of 023-5483828