09/09 - 10/09

Open Monumentendagen 9 en 10 september 2023

za. 09 Sep
09:18
tot
zo. 10 Sep
18:00
Heemstede
Waterpark 2, Heemstede

Ook dit jaar hebben de Historische Vereniging Heemstede Bennebroek en Ons Bloemendaal de handen ineen geslagen om voor u een prachtige invulling te geven op de Open Monumentendagen op 9 en 10 september 2023 van de vele monumenten, die beide gemeenten rijk zijn.

In 2023 is het twintig jaar geleden dat het UNESCO verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed is gesloten en om dat te vieren is dit jaar het thema van de monumentendag ‘Levend erfgoed’. Komend weekend wordt voor de 37ste keer de Open Monumentdagen georganiseerd.

Vaak loopt u ongemerkt aan een monument voorbij terwijl zowel Heemstede als Bloemendaal prachtige monumenten hebben. Daarnaast zijn normaal gesproken niet alle monumenten van binnen te bekijken, maar komend weekend dus wel. Dit weekend biedt u een uitgelezen kans om een kijkje te nemen in de ruim 30 monumenten die dit jaar in onze regio weer meedoen.

Komt u de verborgen schatten bij u om de hoek ontdekken? Het programma met de deelnemende monumenten vindt u op www.hvhb.nl en op www.onsbloemendaal.nl.

Daarnaast zijn er voor beide dagen fietstochten uitgezet langs de vele monumenten. Deze zijn eveneens terug te vinden op de hierboven genoemde websites.