30/09

Open les Tai Chi met Hans Spruit van CCH

vr. 30 Sep
10:00 tot 11:30
WIJ de Luifel
Herenweg 96, Heemstede

Tai chi is een Chinese bewegingsleer waarbij je door ronde, vloeiende bewegingen je lichaam en geest in balans brengt. Tai chi is gebaseerd op het principe van ontspannen (‘loslaten’) in staande houdingen en in beweging.
Het is de kunst van omgaan met yin en yang, interne en externe druk.

Je leert bewust om te gaan met je lichaam en geest, met spierspanning en emotionele/ mentale stress. Daardoor sta je makkelijker en vrijer in het leven.
Tai chi is van oorsprong een gevechtskunst. We gebruiken het nu voor gezondheid en om fit en vitaal te blijven tot op hoge leeftijd.

De lessen bestaan uit qi gong oefeningen om te ontspannen, op te warmen en je lichaamsbewustzijn te vergroten, een tai chi vorm en tai chi partneroefeningen.
Er zijn vele stijlen en vormen. We beoefenen korte, vloeiende vormen in de Yang-stijl zoals de 24 en 37 vorm.
Deze populaire vormen zijn makkelijk te leren, waardoor de leerling aandacht kan geven aan de achterliggende principes, zoals structuur, intentie, balans en ontspanning.
Door te trainen leer je hoe je lichaam van nature functioneert en beweegt, je merkt eerder als je onnodige spieren gebruikt. Je kunt beter en vaker ontspannen. Het effect is groter naarmate je meer traint.
Tai chi is geschikt voor alle leeftijden. Een ieder traint op zijn/ haar eigen niveau.
De lessen worden gegeven door Hans Spruit. Voor meer informatie: www.qigonginbeweging.nl