03/10

Open les Pilates door Marie-Thérèse Derkinderen

ma. 03 Oct
10:00 tot 11:00
WIJ de Luifel
Herenweg 95, Heemstede

Pilatesoefeningen starten met het opbouwen van kracht vanuit je ‘powerhouse’ of centrum. Dit is je buik, het bekken en de lage rug. Controle en correcte uitvoering staan centraal. De ademhaling en het bewust de juiste spieren laten werken, vormen de basis van iedere oefening. Belangrijk is de ultieme balans tussen ‘body and mind en de samenhang tussen kracht, souplesse en controle.

Pilates is voor iedereen die bewust met zijn lichaam omgaat, spieren in balans wil brengen, houding wil verbeteren en zichzelf fitter wil gaan voelen. We werken met kleine groepen zodat persoonlijke aandacht voorop staat. Iedereen kan meedoen ongeacht de leeftijd en werkt op zijn eigen niveau.

Pilates Plus is speciaal ontwikkeld voor senioren. Naast de oefeningen op de matjes (ground control) wordt er gewerkt aan conditieverbetering.
Aangezien het lichaam op latere leeftijd anders reageert op bepaalde oefeningen wordt de lesmethode aangepast. Hierdoor is de belasting van uw lichaam minder zwaar zonder dat de oefeningen minder effectief zijn.

We sluiten de les af met ontspanning op relaxte muziek en u voelt zich als herboren.

Door de manier van lesgeven er er veel persoonlijke aandacht en kunt u op ieder niveau instromen. U zult u vele vergeten spieren weer voelen. Kom zelf ervaren hoe fijn deze manier van bewegen is.