16/11

Open huis ‘Het Dubbeld Ancker’

wo. 16 Nov
15:30 tot 17:00
Open huis ‘Het Dubbeld Ancker’
Wilhelminaplein 12, Heemstede

Wilhelminaplein 12, laatst bekend als AmstelArt en daarvoor als de ‘Winkel van Sientje’, wordt momenteel door Stadsherstel Amsterdam gerestaureerd. De afgelopen periode is hard gewerkt aan het gemeentelijk monument in de oude kern van Heemstede, waar twee woningen en een bedrijfsruimte zullen worden opgeleverd. Stadsherstel nodigt u uit voor een open huis op 16 november.

Een van de oudste panden van Heemstede
Het pand kent een lange en afwisselende geschiedenis. In de 17 e eeuw was hier herberg ‘Het Dubbeld Ancker’ gevestigd. In die periode liep de Hoflaen vanaf de herberg naar het Oude Slot Haemstede dat in 1810 is gesloopt. Daarna volgde een lange periode van vier generaties broodbakkerij door de familie Tibboel, tot hier in 1960 Sientje van Noort neerstreek. Zij maakte een ware ‘markt binnenshuis’ van het pand met een bijzondere combinatie van kunst en antiek, textiel en snuisterijen onder één dak.

Dankzij de restauratie blijft dit erfgoed behouden en draagt het bij aan de leefbaarheid en de uitstraling van het gezellige, heringerichte plein in de historische kern van Heemstede. Helaas laat de oplevering langer op zich wachten door grote drukte bij de nutsbedrijven, waardoor de aansluitingen nog niet geregeld kunnen worden. Naar verwachting worden de twee woningen en de bedrijfsruimte begin 2023 opgeleverd. Heeft u interesse in het huren van de bedrijfsruimte of een van de twee woningen? Op de website van Stadsherstel leest u hoe u uw interesse kenbaar kunt maken:
https://stadsherstel.nl/nieuws/open-huis-het-dubbeld-ancker-in-heemstede/.