19/02 - 21/04

Nieuwe tentoonstelling in het Kleinste Museum

zo. 19 Feb
00:10
tot
vr. 21 Apr
16:00
Oude Raadhuis
Raadhuisplein 1, Heemstede

Nieuwe Expo in Kleinste Museum van Heemstede

kunst en poëzie ‘in de schemer van wit licht’

HEEMSTEDE, 20 FEBRUARI 2023

Het wordt langzaam lente, we gaan richting Pasen en er hangt weer een nieuwe expositie in het Kleinste Museum van Heemstede, dit keer van Anneruth Wibaut en Griet Halbertsma.

De mini-tentoonstellingen met beeldende kunst en poëzie in de raadhuiskastjes op het Raadhuis zijn inmiddels een bekend en gewaardeerd fenomeen. Ook in 2023 zullen daarom weer elke twee maanden een regionale kunstenaar en dichter middels hun werk de dialoog met elkaar aangaan.

De Heemsteedse kunstenaar Griet Halbertsma maakte speciaal voor de kastjes een abstract beschilderd houten paneel waar de Haarlemse dichter Anneruth Wibaut een passend gedicht bij schreef.

Halbertsma, geboren en opgegroeid in Friesland, woont nu al jaren in Heemstede en is sinds 1995 zelfstandig beeldend kunstenaar. Schilderen vanuit chaos betekent voor haar een beeld vínden in plaats van maken. “En te weten wanneer het werk klaar is blijft een wonderlijk moment van herkenning,” aldus Halbertsma.

Anneruth Wibaut is dichter en schrijver. Vorig jaar verscheen haar roman Toen mijn vader mij maakte. “Ik hou van het woord,” vertelt Wibaut. “En ik schrijf graag bij beeldend werk. Het leuke is dat Griet Halbertsma in 2018 een gedicht van mij koos dat zij vond passen bij een van haar schilderijen. Toen hingen we samen in de Kloostergangen in Haarlem, nu in het Kleinste Museum van Heemstede.”