07/10

Nationale Voorleeslunch in Heemstede

vr. 07 Oct
11:30 tot 13:00
Bibliotheek / Plein Oranje
Julianaplein, Bibliotheek in Plein1 1, Heemstede

Nationale voorleeslunch in Heemstede

7 oktober 2022, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Heemstede

Kosten: Gratis

Ieder jaar vieren we de Nationale Ouderendag. Op vrijdag 7 oktober komen we bij elkaar om te lunchen en te luisteren naar een mooi verhaal. Het is de tiende keer dat dit nationale evenement plaatsvindt.

De Nationale Voorleeslunch laat zien dat het voorlezen van verhalen een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet makkelijk meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Drie verhalen

Speciaal voor de Voorleeslunch schreven Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abolah een Voorleeslunchverhaal. De nationale voorleeslunch is een initiatief van Leescoalitie. De Leescoalitie wil dat zo veel mogelijk mensen lezer worden, zodat zij goed kunnen functioneren in onze geletterde samenleving. Wil je bij de voorleeslunch voor ouderen zijn? Schrijf je dan nu in!

Vrijdag 7 oktober | 11:30 – 13:00 uur | Gratis
De Bibliotheek Heemstede

Meld je hier aan