23/02 - 23/02

'Nachtwacht on tour' bij de Hartekamp Groep

vr. 23 Feb
09:30
tot
vr. 23 Feb
15:30
Eekhoornlaan 1, Heemstede

Een levensgrote Nachtwacht komt naar de Hartekamp. Voor mensen met een beperking is op pad gaan en musea bezoeken niet altijd vanzelfsprekend. Daarom brengt het Rijksmuseum samen met hoofdsponsor Philips het icoon van Nederland, De Nachtwacht, naar ons toe. Niet de echte natuurlijk, maar wel een levensechte reproductie op ware grootte. Net als de ‘echte Nachtwacht’ is het doek 3,63 bij 4,37 meter groot en in tegenstelling tot het origineel kunnen bezoekers er met hun neus opstaan om alle details goed te bekijken.

Het bekende meesterwerk van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn, blijft drie weken op het Hartekamp terrein, zodat onze cliënten in alle rust alleen of in kleine groepjes de Nachtwacht kunnen bewonderen en aanraken. Ook omwonenden en inwoners van Heemstede zijn van harte welkom om te komen. Er kan via www.beleefdenachtwacht.nl een online tour worden bekeken, tijdens het bezoek.

De Nachtwacht is gratis te bezichtigen vanaf woensdag 14 februari t/m maandag 4 maart. De aula (gevestigd in de Orangerie op het Hartekamp-terrein aan de Herenweg) is geopend van maandag t/m vrijdag, 9.30 – 15.30 uur. Zaterdag en zondag, 11.00 – 15.30 uur.